Instalacja Liona na MSI GD65, i5 750, HD5770
Od początku.
Zainstalowałem retail Lion 10.7, podniesieny poprzez combo update do 10.7.1 - restart.
Instalacja Chameleona 2.1 1508
Do Extra powędrowały poniższe pliki, wyciągnięte z działającego Snowa 10.6.7
DSDT, SMBios, Kexty - wygenerowane wcześniej przez Instal Pack od Oswaldiniego
org.chameleon.Boot.plist przygotowałem taki - proszę o weryfikacje poprawności, ewentualne uwagi... (te i386 mogę z powodzeniem wywalić, i nic sie nie wysypie?)
SMBios.plist - tu się chyba nie ma do czego czepić.
Przechodzimy do KextStore - czy jest ok ?
Na końcu S/L/E, wrzuciłem tu kexta od lanu (podświetlony na screenie)
KextWizardem przebudowałem mkexta itp...
Jedynie mam problem z dźwiękiem, coś ten kext ALC889 mi nie działa, wyczytałem, że działa VoodooHDA 64 6935G - sprawdze to dzis po pracy.
Czy po powyższych operacjach, działa mi poprawnie PM ?
A i jeszcze te nieszczęsne usypianie, nigdy mi to jeszcze nie działało.
Proszę o potwierdzenie, czy aby wszystko zrobiłem poprawnie, system mi działa, oczywiście boot z dysku itp, ale może coś należy jeszcze zrobić/poprawić.
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
dzięki Oswaldini - zastosuję sie do twoich sugestii
org.chameleon.Boot.plist jest poprawnie przygotowany pod moja maszynę ?
czy po wszystkim będę miał w pełni sprawny PM ?
Hej, niestety dźwięku dalej nie mam, próbowałem zarówno w KextStore jak i S/L/E, żadnych efektów
Co do usypiania, to działa ono, tylko wtedy gdy odepnę myszkę (jakaś na usb) a wybudzić mogę poprzez dwukrotne wciśniecie przycisku Pwr w odstępie około 4 sekundowym.
Wracając do tych pomieszanych smbios, dodanego kexta NullCpu... najmocniej przepraszam, pomieszały mi się katalogi Extra i coś źle powklejałem.
teraz wyglądam tak:
edycja:
sprawdzałem 5 róznych kextów, ten twoj Oswaldini przeleciałem nawet poniższą komendą i dalej nic :(
Dzięki, z dźwiękiem już się uporałem, rozwiązanie w temacie o 889
Poprawki ostateczne, jak się z tym uporam to będzie już pełnia szczęścia
1. Czy wnioskując z poniższego zrzutu ekranu, działa mi pełne PM ? Niepokoi mnie brak CSTInfo.
2. Co zrobić, żeby mysz na USB nie powodowała samoczynnego wybudzania maszyny ze sleep, po kilku sekundach od uśpienia ?
3. Co zrobić, żebym ze sleep nie musiał wybudzać poprzez dwukrotne wciśnięcie przycisku power?
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-09-12, 20:51
DSDT meeron, wymaga zmiany tylko HID na CID i to chyba jest zrobione (moj program to robił, a meeron uzył starego DSDT z MacMakera). Jeżeli to nie pomogło winy trzeba szukać gdzie indziej.
Co do samoczynnego wybudzania przez mysz winiłbym myszkę, w niektórych czasem laser miga co pae sec i to pewnie wybudza kompa - sprawdź na innej myszy albo bez myszy (uśpienie z klawiatury: alt + cmd + klawisz wysunięcia tacki lub F12 na klawiaturze windowsowskiej)
Dzięki Astarael spróbuje tego fixa który proponujesz
oswaldini zastosowałem DSDT wygenerowany 2 dni temu pod Snowem poprzez MacBootCD (dołożyłem ramu i chciałem mieć pewność poprawności DSDT)
Co do myszki, bez niej nie ma problemu z samoczynnym wybudzaniem, dziwi mnie fakt, że pod windowsem nie ma potrzeby odpinania jej przed usypianiem komputera
Sprawdzę na innej, to nawet dobry pretekst, dostałem nową bezprzewodową to jej w końcu użyję.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2011-09-13, 12:31
meeron, nie masz co próbować tego fixa bo on już jest robiony z automatu przez MacMakera:)
A co do myszki to miałem takie przeczucie. Dziewczyna ma taką mysz która w windowsie co pare sekund miga mocniejszym laserem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.