Dobry Wieczór.
Na wstępie zaznaczam że przewertowałem internet i nie umiem sobie poradzić z tym problemem.
Jako że od dosyć dawna z powodzeniem używam Snow Leoparda na hackintoshu, to postanowiłem na osobnym dysku postawić czystą instalację Liona 10.7.2.
Wszystko robiłem według tej instrukcji: http://forum.osx86.org.pl...ivea-vt5746.htm
oto podgląd dysku z instalacją Liona (Przekopiowałem Packages, następnie tak jak w punkcie 3 jest napisane: użyłem Chameleon Wizarda i wyskoczył komunikat że wszystko zostało dobrze zainstalowane, do tego ściągnąłem folder EXTRA który również znalazłem w punkcie 3 poradnika, z tym szczegółem, że przekopiowałem tam wszystkie rzeczy które używam obecnie na Snow Leopardzie)
Zrobiłem instalkę na dysku z folderem Extra i przy bootowaniu wyskakuje następujący komunikat:
A gdy odpalam instalkę bez katalogu Extra którą mam na pendrive to moim oczom ukazuje się:
Nie bardzo wiem co zrobić by popchnąć tą instalację dalej, proszę o pomoc.
w org.chameleon.Boot.plist masz wpis do kernela... notabene przy Twojej platformie nie powinieneś używać jego, bo system powinien działać na oryginalnym kernelu.
Pokombinowałem i usunąłem mach_kernel z Extra.
Lion zainstalowany, brakuje tylko wsparcia dla:
-Audio (HDAEnabler działa )
-Grafiki (nvenabler64.kext i KextWizard załatwiły sprawę, mało tego - nie ma absolutnie żadnych przycięć przy animacjach, działają one o wiele płynniej niż na Snow Leopardzie!)
-Karty sieciowej - (kexty od sieciówki wgrane)
-Usypiania
-Gdy wciskam F11 podczas rozruchu biosu i wybieram dysk na którym zainstalowałem Liona, pojawia się tylko migający znak zachęty.
Gdy wybieram pendrive instalacyjny, odpala się chameleon i mogę uruchomić Liona. - (bootloader wgrany na dysk)
zaczynam zabawę w kompletowanie brakujących rzeczy EDIT: Pogrubione babole zostały naprawione
[ Dodano: 2011-12-04, 03:06 ]
Prawie wszystko śmiga, zostało właściwie półtora problemu... Po pierwsze, nie wiem jak naprawić usypianie, na Snow Leo działało idealnie, a na Lionie, po skorzystaniu punktu 7 z tego poradnika: http://forum.osx86.org.pl...ivea-vt5746.htm
co prawda system usypia, ale po wciśnięciu przycisku Power na obudowie system włącza się od początku, ładuje bios z wyzerowanymi opcjami w biosie, ktoś zna może rozwiązanie?
No i mniej ważniejszy problem, jak zedytować:
tak by usunąć tą głupią linijkę "Unknown nVidia card 512MB
W sumie fajnie że ramy śmigają na 800mhz, snow leo pokazywał 600 i nie dało się tego zmienić :S
No i pytanie ostateczne, mam retalia do którego załadowałem tylko kilka kextów, mogę robić update z 10.7 do 10.7.2 bez strachu że mi się coś posypie?
ale nadal mam problem z:
Nie wiem gdzie znaleźć w plikach te rubryczki, bo jak daję Chameleon Wizardem Mac Pro 3.1 (mam C2D na lga 775 bodajże) to pokazuje się właśnie taki obrazek jak powyżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.