Witam
To będzie moje drugie podejście do tego tematu:
Najpierw konfig:
1.msi p67-gd65(b3)
2.Intel Core i5-2500k 3,3Ghz zgodny z sse 1,2,3,3S,4.1,4.2
3.P67
4.
5.Nvidia GeForce GTX 570
6.Realtek ALC 892
7.Realtek PCie GBe Family Controler 2# 8168
8.brak
9.HDD WDC WD10EARS 00Y5B1 ATA WINDOWS NA POKLADZIE 1TB MBR
NAGRYWARKA HL-DT-ST BD-RE BH10LS30 ATA DEVICE
10.MYSZ USB A4TECH X-705 EXTRA FIRE
KLAW PS2 A4TECH KL-30 SLIM KEYBOARD
Teraz mam pytanie czy moge zaistalowac snow leo nie niszcząc windowsa ?
Jakia dystrybucja bedzie najlepsza dla mojej konfiguracji ?
Da rady odpalić gtx570 na snow leo czy potrzbny bedzie lion ?
Potrzebuje win7 i mac os x wiec teraz pytanie jak NAJŁATWIEJ będzie go zainstalować, aktualnie mam windows 7 na dysku w MBR ale podzielony na 2 partycje po ok.500gb obie partycje NTFS
EDIT: płyta wymaga stosowania po każdej aktualizacji apple SpeedSteppera albo modowanego biosu (jednorazowo) - jeżeli jesteś zainteresowany modowanym biosem zapraszam na PW.
PS: mobo odpalisz na wypasie - USB3.0, LAN, Audio, FW.
sry nie zauważyłem tego linku.... poza tym nie chce retaila... koniecznie potrzebuje distro... jeżeli instalacja mi sie uda wtedy ewentualnie retail. Chce się przy okazji czegoś nauczyć...
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-09, 21:13
Nie ma sensu bawić sie w badziewne dystrybucje - nic się przy nich nie nauczysz. Jak już to iAtkos L2 - wierz mi nic się nie nauczysz a system to będzie zombie. Szkoda bo masz konfig do odpalenia na pełnym wypasie.
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-09, 21:29
Płytki Liona nie kupisz bo nie ma. Albo w internetowym MacAppStore wersja elektroniczna (za pośrednictwem Mac OS X) albo na USB za ok 280zł. Każdą wersję trzeba potraktować moim programem LIM: http://forum.osx86.org.pl...aker-vt5786.htm
no to chyba będę musiał poczekać aż kumpel wróci z Niemiec wtedy u niego na MPB ściagne z MacAppStore liona i zerżne go na dysk zewnętrzny do siebie:D i gitara
[ Dodano: 2012-02-09, 21:33 ]
a ile kosztuje w MacAppStore ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.