Lion kupiony w Appstore i zainstalowany za pomocą xMove.
Z patchowałem AICPUPM i porobiłem trochę testów MSRDumperem. Wyglada na to ze w Lionie nie uzyskuje pelnej mocy
W 10.6.8, zpachowany AICPUPM + wgrana lista od iMaca12,2 uzysuje takie PS - 16,20,24,30,34,35,36,37,38 i w geekbenchu wynik na poziomie ~12900
w 10.7.1, zpachowany AICPUPM uzyskuje takie PS - 16,30,32,34,35,36,37,38 i wynik w GB na poziomie ~11700.
Po pierwsze widać brak niektórych PS, po drugie gdy Liona odpale z Nullcpu, lub tez wylacze w UEFI EIST to wynik mam lepszy - na poziomie ~12300, ale i tak nie dorównuje temu ze Snowa
Czy ktoś zrobił testy na prawdziwym iMacu 12,2 i wie jakie tam stany są do osiągnięcia ?
Jeśli to oznacza, że użyłeś xMove i Multibeast, to nie jest wykluczone, że to jest przyczyna. Zrobiłbym najpierw porządną ręczną instalację i zobaczył co będzie.
Drugą opcją jest ciągły "postęp" jaki serwuje nam Apple nie od dziś Pomijając zwykłe błędy nowego systemu, to kolejne wodotryski na pewno wydajności nie podnoszą. Więc założenie, że nowe ma być wydajniejsze, może się okazać z definicji błędne.
Po trzecie polecam zrobienie testu Cinebench'em - zobaczysz jak zachowuje się CPU a jak VGA.
Jeśli to oznacza, że użyłeś xMove i Multibeast, to nie jest wykluczone, że to jest przyczyna. Zrobiłbym najpierw porządną ręczną instalację i zobaczył co będzie.
żadnego Multibeasta nie użyłem - xMove jest do instalacji Liona z dodatkowej partycji - nie ma to znaczenia
rzooff napisał/a:
Drugą opcją jest ciągły "postęp" jaki serwuje nam Apple nie od dziś Pomijając zwykłe błędy nowego systemu, to kolejne wodotryski na pewno wydajności nie podnoszą. Więc założenie, że nowe ma być wydajniejsze, może się okazać z definicji błędne.
tak coś mi ten PM w Lionie nie gra - dobrze by było aby ktoś kto ma dostęp do nowego Maca porobił parę testów - potrzebne prawa roota, więc iSpoty raczej odpadają
rzooff napisał/a:
Po trzecie polecam zrobienie testu Cinebench'em - zobaczysz jak zachowuje się CPU a jak VGA.
sprawdzę, ale głównie chodzi o CPU i PM
[ Dodano: 2011-09-08, 13:48 ]
Kolega z prawdziwym iMac12,2 odpalił MSRDumpera i potwierdziło się, że Lion dla iMaca12,2 ma inny (skopany?) powermanagmenet...
Testował z półgodziny i uzyskał tylko 16 35 36 37
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.