U mnie po zastosowaniu wspomnianej operacji, wreszcie wykryło Pendrive wetkniętego do portów USB 3.0 ( dotychczas porty były głuche i nieme)
Nie mam niestety żadnego urządzenia w tym standardzie. aby sprawdzić jak to z prędkością będzie, niemniej działa. Szkoda jedynie że jak zawsze przy uaktywnieniu USB 3.0 przestaje działać sleep
_________________ Asus_P8Z68-V_PRO;i7 2600k;16GB DDR3 Kingston 1600; EVGA_GTX285;mysz i klawiatura USB
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-04, 15:40
PXHCD nie występuje w Snowie, w Lionie raczej też nie. Jest to sterownik USB3.0 dla NECa i Eltrona. Patchuje sie go aby uzyskać działanie USB3.0 na hackach. Myslałem, że go instalowałeś jak osoby w topicu, który podałeś.
Jeżeli go nie instalowałeś to go oczywiście nie usuniesz Doinstaluj tylko sterowniki, które podałem wyżej. Zaobserwuj czy działa sleep i shutdown. Tamte osoby kombinowały z PXHCD, który nie jest napisany dla ASMedia.
Najrad, Wyczytałem w innym wątku że poradziłeś sobie z USB 3.0 na tym chipie, czy mógłbyś opisać co zrobiłeś aby go odpalić i czy w pełni działa, a w tym sleep, shutdown, restart, wykrywanie po sleepie...
Pomógł: 226 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4240 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-05, 15:56
Pod windowsem trzeba zrobić update "USB 3.0 Boost Full Package Version V1.00.05" wtedy aktualizauje sie firmware. Zaskakuje wtedy USB 3.0 na PXHCD ale nie działa sleep i shutdown. Może zamiast PXHCD zainstalowac kexty od ASMedia i będzie OK - trzeba to obczaić ale nie mam tej mobo
EDIT: do pobrania stery sa na stronie asusa dla mobo Maximus IV GENE-Z/GEN3
Zrobiłem tak:
1. Pod Windows7 zaktualizowałem firmware z pobranego pliku.
2. Odpaliłem Lwa i USB zadziałało. Dotychczas porty USB 3.0 były ślepe i głuche tzn po włożeniu pena do portu nic się nie działo. Po aktualizacji pen został zamontowany i można z niego korzystać, nie działa mi jedynie sleep. Komp się wyłącza i restartuje normalnie ( o ile chodzi o taki restart i shutdown )
3. Usunąłem ze S/L/E kexta PXHCD i zainstalowałem sterownik sugerowany przez Oswaldiniego i po rebocie porty zniknęły
_________________ Asus_P8Z68-V_PRO;i7 2600k;16GB DDR3 Kingston 1600; EVGA_GTX285;mysz i klawiatura USB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.