Witam, jestem nowym użytkownikiem forum. Naczytałem się dość sporo na ten temat instalacji obawiam się że u mnie leży problem w karcie graficznej usiłowałem instalować różne dystrybucje i przeważnie po bootowaniu się kończy czarnym ekranem... podam dokładne parametry komputera i jeżeli ktoś by mi powiedział czy instalacja ma szansę się udać to już była by duża pomoc. Dawniej za czasów 10.4x instalowałem na starym komputerze Kaliway i działał całkiem znośnie... dobra do rzeczy.
Parametry:
1. N75SF-V2G-TZ149V
2. Intel Core i7 2670QM (2,20GHz) [SSE 1, 2, 3, 4.1, 4.2]
3. Sandy Bridge HM65
5. Geforce GT555M Cuda 2GB DDR3 VRAM, Intel HD Graphics Family (PCI\VEN_8086&DEV_0116&SUBSYS_20511043&REV_09)
6. Audio: ALC663 Realtek
7. Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)
8. Atheros AR9002WB-1NG Wireless Network Adapter
9. Napędy- SATA Dysk docelowy cały dla OS-X już sformatowany i odrazu wykrywalny dla OS-X
10.Klawiatura/Mysz (Wbudowana/Touchpad(PS2) i USB)
powiedzcie czy z tym da się cokolwiek zdziałać więcej niż bootowanie czarnego ekranu. Jak by brakowało jakieś informacji oczywiście poszukam i udzielę w miarę możliwości. pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Rolny 2012-02-15, 14:51, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2012-02-15, 14:27
Na czas instalacji skorzystaj skorzystaj z parametru -x. Po instalacji konieczne będzie "ubicie" karty NVIDIA w DSDT (tę kwestię opisywał użytkownik numerant)
Reszta zapowiada się dość obiecująco:
Zarówno Atheros AR8151 jak i Atheros AR9002WB-1NG są ponoć do ruszenia
Popraw fragment dot. audio, jest niesamowicie nieczytelny... Posiadasz ALC663.
na tym samym sprzecie mam problem taki, ze przy ekranie bootowania czy nacisne dowolny klawisz cyz F8 to sie wiesza. Probowalem z lionem 10.7.2. Co moze byc zrypane?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.