Forum OSx86 - instalacja Mac OS X na PC Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
DELL XPS l502x i72670qm/4GB/GT540M a iOS Lion ??
voinpl 

Wysłany: 2012-01-04, 01:06   DELL XPS l502x i72670qm/4GB/GT540M a iOS Lion ??

Witam serdecznie, to mój pierwszy post i postaram się nie być lamerem xD
Zmieniłem ostatnio mojego PC na laptopa. (Dokładniejszy opis w podpisie).
Na PC amatorsko próbowałem uruchomić OS X jednak nie znajdywałem odpowiednich sterowników, (miałem kartę ATI i płytę ASUSA ^^)
Teraz mam tego della i tak szukałem i widzę, że ludzie jednak dają radę uruchomić iOS Lion na nim, tylko w trochę innych konfiguracjach. Często też widzę, że WIFI i usypianie nie działają ale dla mnie to szczegół.
Proszę o informację czy i jaka jest szansa na uruchomienie iOS na tym lapku, ewentualne podanie linków do sterowników, poradników lub tematów które mogłyby pomóc osiągnąć mój cel.
Z góry dziękuję za każdą wypowiedź ;>
4GB RAM DDR3 1333mhz
Realtek Audio
Intel Centrino Wireless-N 1030
Realtek PCIe GBE Family Controller
Mysz USB

oswaldini 
Gigabyte stinks !

Wysłany: 2012-01-04, 01:21   

1. Stopka max 4 linie - regulamin!
2. iOS to mobilny system na mobilną platformę (iPhone, iPod, iPad itd) na komputery jest MacOS !
3. Nie odpalisz zarówno WiFi jak i GT540. Na grafike pozostaje Ci modyfikacja DSDT i dopisanie HD3000 z procesora.

Robiłem wersję L501x i odpaliło wszystko poza sleepem ale była tam pierwsza generacja procków "i" oraz GT330M. U Ciebie dodatkowo dojdzie jeszcze patchowanie AICPUPM za pomocą SpeedSteppera. W googlach aż huczy od Tutków pod serie L502x/L702x, nie każ mi szukać za Ciebie i podklejać linków. Na naszym forum o tych lapkach nic nie znajdziesz o ile się nie mylę. Oczywiście jak nie poradzisz sobie z tutkiem to zapraszamy, z chęcią pomożemy.

DLA OSÓB, KTÓRE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ POWIĘKSZAM TREŚĆ - NIE POMAGAM NA PW, NIE LICZCIE NA ODPOWIEDŹ, NIE MAZAĆ MI SIĘ DO RĘKAWA, ŻE NIE ODPISUJE - MACIE PROBLEM, PISAĆ NA FORUM

jasko.pl

Wysłany: 2012-01-06, 12:16   

Witam podłącze się pod temat L702X, niestety tak jak mówisz może i pełno tutków i w sieci jest ale zaczynają się od: Hi, i tried install......... poprzez alles kaput, konczywszy na wstawce z reklamy i niczym wiecej. Bynajmniej nie znalazlem żadnego konkretnego tutka od A do Z. Nawet w mniej zrozumiałem jezyku, niz pl, en i de :D

Dlatego też jeżeli ktos byłby miły i napisał takiego tutka step by step dla L5/702X to by bylo super. Te komputerki nie różnią się zabardzo. L7 ma ciut mocniejszego proca, 8gb ramu i grafe gt555m, oczywiscie wiadomo ze grafa, raczej nie bedzie działać ( optimus ) aczkolwiek nawet gdzies wyczytałem że na jakimś innym sprzęcie komuś się udało ...

Dodam jeszcze że najlepszy byłby tutek taki gdzie nie trzeba wykorzystywać Maca, bo raczej wiekszość nie ma MAC'a by postawić hacka na pc :D Bo jak by mieli Maca to poco na pc ? :D

oswaldini 
Gigabyte stinks !

Wysłany: 2012-01-06, 12:44   

jasko.pl napisał/a:
niestety tak jak mówisz może i pełno tutków i w sieci jest ale zaczynają się od: Hi, i tried install......... poprzez alles kaput, konczywszy na wstawce z reklamy i niczym wiecej. Bynajmniej nie znalazlem żadnego konkretnego tutka od A do Z. Nawet w mniej zrozumiałem jezyku, niz pl, en i de

W takim razie jesteś bardzo na bakier z googlami i researchera z Ciebie nie będzie. Są tutki od A do Z zarowno na insanelymac jak i na tonymacx. Oczywiście w każdym osobiście bym coś poprawił na lepsze ale na początek komuś w zupełności wystarczy.

jasko.pl napisał/a:
Dlatego też jeżeli ktos byłby miły i napisał takiego tutka step by step dla L5/702X to by bylo super

Jasne nie ma problemu, zaraz lece do sklepu kupić lapka i go rozpracuje... Nikt tu nie ma etatu i tutki piszemy do własnego posiadanego sprzętu. Innym możemy pomóc z ich komputerami a większość roboty musicie zrobić sami, zwłaszcza w przypadku lapków.

DLA OSÓB, KTÓRE NIE POTRAFIĄ CZYTAĆ POWIĘKSZAM TREŚĆ - NIE POMAGAM NA PW, NIE LICZCIE NA ODPOWIEDŹ, NIE MAZAĆ MI SIĘ DO RĘKAWA, ŻE NIE ODPISUJE - MACIE PROBLEM, PISAĆ NA FORUM

jasko.pl

Wysłany: 2012-01-07, 22:46   

Wiec kolego jezeli znalazles dobrego tutka ktorego bys polecal zlinkowal bys na priva.

Odpowiedz do tematu