Wysłany: 2012-02-14, 08:48 Problem z Sony Vaio VPCP11S1E/B podczas instalacji OS X Lion
Witam.
Ostatnio postanowiłem zainstalować Liona na Sony Vaio VPCP11S1E/B.
Zaopatrzyłem się w instalkę, zbootowałem i niestety instalacja zatrzymuję się już po niecałej minucie na srebrnym tle z logiem Apple.
Filmik pokazujący przebieg instalacji:
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=NxMJsP9dFCA
Sprawdzałem na innym komputerze i w tym miejscu co zatrzymuję się w soniaku na innym kompie idzie normalnie dalej (pod logiem Apple kręci się kółeczko) i można kontynuować instalację.
Podejrzewam, że w soniaku jest jakiś dziwny kontroler dysku, ale mogę się mylić...
Ma ktoś jakiś pomysł jak to ugryźć?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Konfiguracja soniaka:
1. Sony Vaio VPCP11S1E/B
2. Intel Atom Z540 z obsługą SSE2 i SSE3
3. SCH LPC Bridge
4. Brak dodatkowego kontrolera napędów
5. Intel GMA 500
6. Realtek ALC275
7. Marvell Yukon 88E8059
8. Intel WiFi Link 5100 AGN
9. Parallel ATA SanDisk pSSD-P2 64GB, jedna partycja
10. Klawiatura PS/2, mysz Alps StickPointer for VAIO
Instalacja raczej nie ma sensu, bo nie odpalisz grafiki (bez tego system nie nadaje się zbytnio do pracy), a do procesora będziesz musiał zastosować modyfikowane jądro.
_________________ Mac OS X 10.6.8 retail|Windows XP Professional ThinkPad T61 8896-2FG- Core 2 Duo T7300 2GHz|2GB DDR2 667MHz|GMA X3100|GM965 + ICH8-M|AD1984|AR5BXB6 a/b/g|Intel 82566MM Piszę poprawnie po polsku! | Legacy kext dla kart Atheros
retail raczej to nie jest, znalazłem to na chomiku, bootowalne iso a co do jabłka to właśnie na jabłku instalacja staje i dlatego filmik tak się kończy
Ech. To może powiedziałbyś chociaż jakie to distro... i spróbował udzielić innych informacji niż to jabłko.
Cytat:
Jeśli jest to Kernel Panic lub przycięcie sie instalacji / startu systemu, to prosimy o fotkę ekranu z całością komunikatów konsoli (verbose mode).
Napisz w jakim dokładnie momencie występuje dany błąd.
Czy i jak próbowałeś ten problem rozwiązać do tej pory?
* Unikaj pisania o “jabłuszku”, “znaku zakazu”, “You have to restart your computer” czy też prezentowaniu fotek z w/w.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.