Wysłany: 2012-01-05, 18:52 Sony VAIO VPCEB3M1E/BQ - Lion 10.7.2
Cześć,
Chciałbym postawić Lion 10.7.2 na tym notebooku obok Windows 7(mogę pozwolić sobie na formata dysku).
Konfiguracja:
Sony Vaio VPCEB3M1E/BQ
Płyta główna: Mainboard by Sony
Procesor: Intel Core i3 370M
Chipset: Intel Ibex Peak-M HM55, Intel Ironlake-M (według aida64)
Grafika: ATI Radeon 5650M (grafika Intela wyłączona przez Sony)
Audio: Realtek ALC269
LAN: Marvell Yukon 88E8059
WiFi: Athreos 9285
HDD Samsung na SATA-II MBR zmiana na GUID to nie problem.
DVD-RAM nie wiem na jakim złączu ale przypuszczam, że na SATA
Klawiatura i mysz na PS2 jak to w laptopach, ale mam też mysz na USB
Próbowałem kiedyś odpalić na tym sprzęcie SL 10.6.3 (odpalałem retail przy pomocy iModCD), ale ze względu na to, że USB nie działało OOTB, nie było wi-fi i z grafiką były problemy i brakowało czasu, to porzuciłem ten pomysł. Jednakże ostatnio coraz bardziej chcę wrócić do Mac OS X. Z tego co wyczytałem wszystko jest do odpalenia poza LANem, ale na nim mi średnio zależy bo w domu korzystam z wi-fi.
Wiem również, że podczas korzystania z DSDT Patcher (jak bawiłem się z SL) to nie można było przeprowadzić kompilacji dsdt.aml. I tu moje pytanie, czym najlepiej wyciągnąć te tablice.
Na razie na szybko postawiłem SL na Vmware Workstation 8 i działa on całkiem znośnie(o ile można korzystać z wirtualizowanego systemu).
I tu moje pytania:
1. lepiej zabrać się za czysty Retail czy iAtkos L2?
2. Jak wyciągnąć DSDT aby nie miał on błędów i dał się skompilować?
Wydobycie DSDT Link
kexty do dźwięku i wi-fi w sieci. Nie wiem jak to działa na Radeonach ale znalazłem taki temat link
pozdrawiam i czekam na realcje.
_________________ Mac OS X 10.7.2 (Retail w budowie) | ASUS X53Sc-SX129V | i3 2.1 | Sandy Bridge | Intel(R) HD Graphics 3000 + NVIDIA GeForce GT 520MX | ALC269 | AR9002WB-1NG | Windows 7 | Piszę poprawnie po polsku!
DSDT w VAIO jest strasznie uwalone i przeważnie jest ponad 200 errorów. Wyciągasz normalnie DSDT, potem trzeba poprawić kod, anastępnie skompilować i bawić się w poprawki.
Dobra na razie stoi czyste 10.6.3, bez wi-fi, lanu, niczego bootowane z iModCD, lion się ściąga i zaczynam gromadzić potrzebne dane do instalacji.
[ Dodano: 2012-01-12, 20:46 ]
Update do 10.6.8 poszedł, stroi na PCI COnfiguration begin.
Lion się stawia
[ Dodano: 2012-01-14, 18:22 ]
10.6.8 - wifi odpalone, ps2 odpalone, USB Dziala, Power managemet nie wiemc czy dziala bo wiatraki chodza dosc glosno
10.7 - czeka na utworzenie dysku instalacyjnego
[ Dodano: 2012-01-14, 18:56 ]
10.6.8 - ATI5650 kext załadowane..., ale na razie przy ustawieniu GraphicsEnabler=Yes uzyskuję jedynie efekt wypalonej matrycy. Rozdzielczosc mam natywną ustawioną w org.boot.chameleon.plist
[ Dodano: 2012-01-14, 21:40 ]
10.6.8 - 5650 w pełni odpalone + wifi + bateria + klawiatura + mysz
[ Dodano: 2012-01-15, 10:32 ]
10.6.8 - prawie całe działa, tylko klawiatura z altami wariuje i nie mam regulacji jasnosci na przyciskach. Zna ktos na to jakieś rozwiązanie bo przydałoby się móc regulować jasność.
Ciekawy jestem, jak przetestowałeś podmianę kextów, próbując instalować dystrybucję...
Przyznaję, że podmiany kextów nie próbowałem. Mój problem dotyczy instalacji i domyślam się, że na tym etapie nie ma możliwości podmiany kextów (bo niby gdzie - na instalce? ).
Naprowadźcie mnie Koledzy. Czy mam podmienić te kexty edytując obraz iatkosa jakimś tam sprytnym programem co umożliwia takie rzeczy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.