Wysłany: 2012-01-24, 15:52 Asus Radeon HD6950 - uruchomić za wszelką cenę.
Witam wszystkich ponownie. Jak już może niektórzy się orientują udało mi sie po części postawić Mac OS na moim PC. Jednak cały czas są problemy z kartą graficzną, jaka jest w tytule - Asus Radeon HD6950. Siedzieliśmy z DarkNorthem przez wiele godzin nad tym żeby jakoś ją uruchomić, lecz mówiąc któtko za wiele z tego nie wyszło. Instalowałem sterowniki od Netkasa, wypróbowałem również dwie pozostałe metody z jego bloga i do tej pory nic. Jednak wczoraj Dark wpadł na pomysł, że żeby odpalić kartę można dodać ją do listy w Chameleonie, ponieważ jeśli dobrze się orientuję jej tam nie ma.
Ogólnie chciałem sie spytac czy dodanie karty do bootloadera + sterowniki od Netkasa dają jakąkolwiek szansę na odpalenie karty? Nie zalezy mi na jej pełnym odpaleniu tylko na tym, żeby odpalić na niej system i uzyskać w miarę dobrą rozdzielczość ;]
Parametry kompa:
1. Procesor Intel Core i7-2700K /3.5GHz, 8MB, LGA 1155, BOX/
2. Płyta główna AsRock Z68M/USB3 /intel Z68/
3. Pamięć RAM Corsair 8GB (4x2GB) 1600MHz CL9 XMS3
4. Karta graficzna Asus Radeon HD6950 DCII 2GB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/2xDP
5. Zasilacz OCZ ModXStream Pro 600W
6. Lan i dźwięk zintegrowane z płytą ;]
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-01-25, 01:11
MisterX napisał/a:
dodanie karty do bootloadera + sterowniki od Netkasa
Sterowniki od netkasa mają jeszcze ATY_Init, którego nie używa się z GraphocsEnablerem. Może ATY_Init nie posiada info o Twojej grafice wtedy trzeba dodać ją do chameleona a następnie wybebeszyć paczkę od netkasa instalując steroniki ręcznie bez ATY_Init.
Mógłbyś troszke jaśniej napisać? tzn. dokładniej co mam mniej wiecej zrobić. Teraz zależy mi po prostu żeby jakoś odpalać tego OS'a bez przepinania monitora i karty, bo to głównie przez to go nie używam. Mówiąc szczerze, jestem gotowy powgrywać tam najgorszy szajs, żeby tylko zadziałało
_________________ Mac OS X Lion 10.7.2 Retail | AsRock Z68M / intel z68 | Intel Core i7 2700k | RAM Corsair 8 GB 1600 MHz | Asus Radeon HD6950 2GB | Samsung HDD 1TB | ALC892
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.