Wysłany: 2011-12-04, 19:33 GF9500GT chameleon bez trybu verbose nie rozpoznaje graf.
Mam dziwny problem:
gdy wyłączę tryb verbose edytując plik org.chameleon.Boot.plist, po restarcie nie wykrywa mi grafiki i system ładuje się w niskiej rozdzielczości.
plik przed wyłączeniem trybu verbose:
Nie ma znaczenia czy zostawię flagę ncpi czy ją usunę - efekt jest taki sam - po restarcie system ładuje się w rozdzielczości 1024x768. Nie ma też znaczenia, czy plik modyfikuję z ręki czy też z pomocą Chameleon Wizard.
po przywróceniu ustawień z włączonym verbose wszystko jest ok. Wykrywa kartę i ładuje odpowiednie (wbudowane w Liona) stery (NVDANV500HAL).
Lion instalowany wg. tego poradnika http://forum.osx86.org.pl...ivea-vt5746.htm , załadowane kexty:
AHCIPortInjector, AppleACPIPS2Nub, AppleIntelPIIXATA, FakeSMC, IOATAFamily, IOAHCIBlockStorageInjector, JMicron36xeSATA, JMicronATA, LegacyJMB36xSATA, NullCPUPowerManagement, sterownik Realteka karty sieciowej, dźwiękowej jeszcze nie instalowałem.
Nie używam na razie DSDT. Żadnych innych modyfikacji.
Gigabyte GA-EG31MF-S2
Intel C2D 1.8 Mhz SSE2,SSE3
Intel ICH-7
Realtek 8111C
Realtek ALC888
Gainward NVidia GeForce 9500 GT
SATA (bez AHCI) - HDD 500GB (Lion), HDD 1TB (win7), DVD LG
klawiatura i mysz na USB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.