jakiś czas temu pytałem czy można zainstalować osx`a na na moim sprzęcie problemem była moja grafika Intel HD 3000 czy coś w tym temacie się zmieniło czy dalej nie obsługiwana ? z góry dziękuję za odpowiedź
Przyłączę się do problemu z kartą HDA3000. Oto regulaminowa lista :
1. MSI Z68A-G45 (G3)
2. Intel Core i5 2500K (SSE2, SSE3, SSE4 i inne pierdoty)
3. ICH10
4. brak
5. wbudowana w procek - Intel HD3000
6. ALC892
7. RTL8111E
8. Oryginalny AirPort
9. SATA na GUID
10. Apple USB, mysz USB
Otóż próbuję uruchomić tą kartę i narazie doszedłem do tego że na próbę zainstalowałem Chimerę. System zamiast się uruchamiać wiesza się z krzakami na ekranie Jak będe w domu to wrzucę fotkę.
Miał ktoś do czynienia z tym ustrojstwem i wie jak ją uruchomić ? Mam karte na PCI-E - starego GF 9600 GT, ale to kolejne źródło hałasu w kompie. Jakby ta intelowska zadziałała i chodziła tak samo jak w MBP z 2011r to by mi wystarczyła. Lightroom więcej nie potrzebuje.
Na smbiosie ustawionego na Mac12,2 przy starcie jest ekran na pół w krzakach. Na smbiosie ustawionym na MacBook'a8,3 mam same KP przy starcie niezależnie jak ustawię parametry etc.
Na smbiosie z MacMini5,1 mam obraz. Wszystko wygląda że działa
Natomiast jest duży problem z Wifi. Nie łączy się z siecią bo twierdzi że ma jakiegoś timeout'a
no cóż....wróciłem do iMac 12,2, wsadziłem GeForce'a i narazie temat odkładam...czas zająć się nie działającym dźwiękiem.
Tak przy okazji zauważyłem że po zmianie smbiosa na mac mini iStat widzi temeraturki procka - a tak widział tylko tą od dysku twardego. Możliwe że w trybie "iMac12,2" nie wykrywa dobrze procka i działa on wolniej ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.