Wysłany: 2011-11-21, 18:31 Lion - RADEON HD 5650 - SwitchResX
Zainstalowanego mam LIONA przez iAtkos.
Zaktualizowałem tylko Chameleona.
Wpisałem GraphicsEnabler=YES i AtiConfig.
Po czym podłączyłem przez VGA do monitora ustawiłem rozdzielczość, odłączyłem od VGA i mam biurko.
Nie wpisywałem EDID ani nic nie zmieniałem.
Z tym że nie mogę ustawić natywnej rozdzielczości dla mojego laptopa, zostaje mi czarny pasek po prawej stronie jak chce zmienić na inną wyskakują zaraz paski i zwyczajnie nie wyświetla biurka.
Działą tylko przy odświeżaniu 60 i 75 HZ z tego co zauwazyłem. Jednak na tych ustawieniach jak poruszam myszką to co np minute ekran zmienia kolory i robi się jakby taki szum po czym znowu wszystko ok.
Więc powiedzcie mi czy po edycji tego EDID lub co mógłbym jeszcze zrobić żeby to w pełni poprawnie działało. W ustawieniach monitora pokazuje: Monitor VGA więc to też nie wiem czy tak ma być ?
Jak będzie coś potrzeba jeszcze to piszcie podam !
Dziękuje za pomoc !
[ Komentarz dodany przez: oswaldini: 2011-11-21, 19:40 ]
Proszę zapoznać się z regulaminem forum. Linki zewnętrzne podajemy w code !
Teraz wszystko fajnie działą chciałbym tylko zmienić rozdzielczość ekranu na 1366x768 która jest natywna dla mojego Laptopa tak żeby zniknął mi ten czarny pasek, jednak nie ma takiej rozdziałki w ustawieniach.
Czy i JAK mogę to zmienić za pomocą tego programu SwitchResX 4 ?
[ Dodano: 2011-11-21, 20:39 ]
Juz wszystko zrobiłem sam EOT.
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-22, 23:16
1. Napisz jak rozwiązałeś swój problem, wtedy może ktoś z tego skorzysta. Inaczej wątek leci do kosza, bo nic z niego nie wynika.
2. Z tego co piszesz wynika, że chodzi o laptopową grafikę, czyli HD 5650M, a nie jak w temacie HD 5650 (to jest karta na PCI-E do stacjonarnego PC). Bardzo proszę na przyszłość o większą precyzję...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.