Podmieniałem w kext'cie te dwie cyfry, z tematu KLIK, monitor mam podłączony pod dvi, a w drugą wolną jest włożony dvi-hdmi adapter. MacOS jest po polsku i nie wiem jak sprawdzic jakie kexty^.
również mam taką samą kartę - tyle że od firmy ASUS
Nie ma "takiej samej karty, ale innej firmy". Karty są unikalne, nawet tego samego producenta, ba nawet ten sam model ale z innym biosem potrafi płatać figle...
Napisz dokładnie jaką masz VGA, jaki zestaw wyjść. Jak masz model 2xDVI to w drugi port nie wkłada się przejściówki DVI->HDMI a DVI->DSUB.
Karty 2xDVI powinny odpalić na graphicsenablerze +legacy. Jeśli poprawnie wszystko zrobiles a vga nie odpal to sprawdź oba wyjsca dvi, oraz spróbuj z przejściówką dvi-dsub. Jak wciąż nie odpala w co wątpię, to czeka cię edycja framebuffera.
Karty 2xDVI powinny odpalić na graphicsenablerze +legacy. Jeśli poprawnie wszystko zrobiles a vga nie odpal to sprawdź oba wyjsca dvi, oraz spróbuj z przejściówką dvi-dsub. Jak wciąż nie odpala w co wątpię, to czeka cię edycja framebuffera.
Z tym że mac os mi się odpala, lecz jest dostępna rozdzielczość tylko 1024x768, oraz nie ma płynności w przewijaniu stron, czyli tak jak by nie było sterownika .
Z tym że mac os mi się odpala, lecz jest dostępna rozdzielczość tylko 1024x768, oraz nie ma płynności w przewijaniu stron, czyli tak jak by nie było sterownika .
To oznacza że nie zrobiłeś wszystkiego poprawnie, jak było opisane w wcześniej wspomnianym wątku.
Jedyne czego nie zrobiłem to nie bawiłem się z tym graphic enable w chameleonie, gdyz kiedy zainstalowalem RC4 u siebie, to podczas bootowania z dysku, laduje sie mac os, a potem wyskakuje komunikat " you need restart a computer ", wiec bootuje z płyty dvd liona wybierajac w bootloaderze dysk z zainstalowanym lionem. Jakieś rady?
Witam, mam identyczna karte Asusa, rowniez system 10.7.2. Wrzucone legacy do S/L/E, GE wlaczony. Obecnie system sie bootuje, wchodzi mi do liona, jednakze brak QE/CI/res. Chameleon 2.1 r1716. Gdy wpisuje w terminalu kextstat mam zaladowane atiradeonx2000 oraz ati4800controller (o ile to ma znaczenie). Ma ktos jakis pomysl co zrobic by uruchomic QE/CI?
Nie uzywam dsdt, mam ustawione PciRoot=1 oraz UseKernelCache bo bez tego system sie laduje kilka razy dluzej.
Edit:
Juz wszystko naprawione:) Problemem bylo PciRoot=1. Ustawilem na 0 i ciesze sie pelnym wsparciem mojego hd4850
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.