Wiek: 17 Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 92 Skąd: Okolice Krakowa
Wysłany: 2011-08-26, 09:35 MSI HD4850 jakie kexty
Witam
Nie mam pojęcia jakie kexty mam wgrać żeby grafika odpaliła
Wrzuciłem QE_CI Exotic patch Lion_10-2.7.2(11C40) do /S/L/E i nic może jeszcze coś trzeba dopisać wpisywałem linijkę
z GraphicsEnablerem do com.apple.Boot.plist i też nic to nie dało co robić ?
Wrzuć LegacyATI4800Controller.kext do KextStore i w połączeniu z wpisem GraphicEnabler powinno działać, a to to QE_CI Exotic patch Lion_10-2.7.2(11C40) wywal.
A, no i przy nowszych chameleonach zmiana com.apple.Boot.plist na org.chameleon.Boot.plist
Wysłany: 2011-08-26, 10:40
zrobiłem tak jak mówiłeś wrzuciłem LegacyATI4800Controller.kext do /S/L/E i po wpisaniu GraphicsEnablera do org.chameleon.Boot.plist i mam taki bład jak na zdj zawsze jak dodam GraphicsEnablera mam ten bład bez LegacyATI4800Controller.kext było to samo ?
mam taki bład jak na zdj zawsze jak dodam GraphicsEnablera mam ten bład
A gdzie ten błąd... bo żadnego poza niedziałającym PM nie widzę...
Co co jedynie można założyć, to nie odpala Ci tryb graficzny karty, a to w przypadku ATI i Liona może nastąpić jedynie jak użyjesz monitora podłączonego po DSUB.
EDIT: Wydaje mi się że dla Lion'a potrzebny będzie inny legacy niż dla Snow... ale tego nie jestem pewien... niech ktoś kto posiada 4850 potwierdzi lub zdementuje.
Wysłany: 2011-08-26, 11:03
karta MSI Hd4850 512mb
na karcie mam 2 złącza DVI-D
monitor mam podłączony pod DVi-D
Monitor- LG FLATRON L194WT-SF
zainstalowane kexty w /S/L/E
fakesmc
zainstalowane kexty w Extra/KextStore
AHCIPortInjector.kext
AppleVIAATA.kext
ElliottForceLegacyRTC.kext
IOATAFamily.kext
JMicron36xeSATA.kext
JMicronATA.kext
OrangeIconFix.kext
Chciałem się zapytać, gdyż również mam taką samą kartę - tyle że od firmy ASUS, z chłodzeniem TOP. Nie ma po prostu plików do podmiany? gdyż edytowałem te kexty, i nadal nic nie się nie rusza... mam włożony adapter do drugiego wyjścia DVI. Nie chciałem zakładać tematu nowego, gdyż karta i wersja mac osx jest taka sama. pozdrawiam.
Raczej by mi zależało na informacji co skąd mam pobrać i gdzie wkleić, bootloadera jeszcze nie mam, uruchamiam system chameleonem z płyty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.