Wysłany: 2012-02-20, 21:04 Problem z Gainward GeForce GTX 285 2048MB po MultiBeast
Witajcie miłośnicy "Ogryzka", od niemal dwóch tygodni nie umiem sobie poradzić z problemem jaki napotykam podczas instalacji Liona na moim PC. Otóż do instalacji wykorzystałem metodę tonymacx86, wszystko przebiega pomyślnie do momentu kiedy po update'cie systemu i zainstalowaniu MultiBeasta (pod Liona) z DSDT pod moją płytę, następuje ponowny restart. Po wywołaniu flagi -v w Chimerze 1.7 bootowanie zatrzymuje się na "PCI Configuration begin". Czytałem na ten temat masę postów, żadne rozwiązanie nie pasuje do mojego przypadku. Nadmienię, że zanim "strzeliłem" sobie MultiBeasta, mój Hack doskonale rozpoznał kartę graficzną, wyciągałem rozdzielczość 1920x1080.
Próbowałem jeszcze zainstalować MultiBeasta z opcją EasyBeast, bez DSDT, ale tutaj z kolei system wstał z rozdziałką 1024x768, i żadne próby z flagami w Chimerze nie poprawiły tego stanu. Jako tonący chwyciłem się brzytwy, tj. postanowiłem samodzielnie spreparować sobie plik DSDT, co zakończyło się jakimś tam sukcesem, po restarcie systemu pojawił się pulpit w pełnej rozdzielczości, za to straciłem klawiaturę i mysz, oba urządzenia pod USB, ale mogłem z powodzeniem wpiąć pendrive'a i zobaczyłem jak go "Jabłko" podmontował.
Zwracam się do całej braci hackintoshowej o pomoc w tej sprawie, ta karta graficzna to ciągle nieźle wypasiony sprzęt nie chciałbym jej zmieniać, w/w problemy nie występują na innych kartach które testowałem tj. GT210 i GT 420.
Rozwiązanie 1. Odpal z komendą npci=0x2000 lub npci=0x3000
Rozwiązanie 2. Odpal zainstalowanego Liona za pomocą UniBootX 1.4.3 z komendą mach_kernel, a następnie podmień dwa kexty na te z 10.6.7 , o których mowa w pkt. 2.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.