Witam
Wraz ze zmianą laptopa pojawił się jak wcześniej (Lenovo Y550) problem z dźwiękiem.
Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć odpowiedniego voodoohda.
Większość nie działa, natomiast 1 jedyny (2.7.3) jaki znalazłem powoduje co jakiś czas KP nie zawsze związany z Voodoohda a np z AppleACPIPlatform, IOPCIFamily. Kext ten odpala mi i dźwięk i mikrofon . Lecz częste KP go dyskwalifikują :(
Czy istnieje szansa odpalenia ALC663 pod AppleHDA lub "naprawienie " VoodooHDA aby nie było KP?
Problem z dźwiękiem tyczy się Asusa G51JX oczywiście
Pod ubuntu 10.04 zrób dump tym skryptem. W trakcie wykonywania skryptu musisz mieć połączenie z internetem!
Oprócz tego potrzebny Ci będzie VoodooHDA zainstalowany instlalatorem - bowiem takowy wrzuca odpowiedni dla danej wersji getdump.
Następnie w terminalu wykonaj getdump >~/Desktop/getdump.txt
Plik tekstowy, który pojawi się na biurku, załącz razem z wynikami w/w skryptu.
Na wykonanie powyższych czynności masz cały tydzień
_________________ Snow Leopard 10.6.8 Retail on Lenovo ThinkPad R61i 8932-FDG - This one is resting in peace now.
Lenovo ThinkPad Edge E420s 4401-6YG | Core i5-2430M | HM65 | Intel HD 3000 | Conexant CX20590 | Realtek RTL8111/8168B | Intel Centrino 1000 Nie licz na prywatne konsultacje via PW/GG! | Piszę poprawnie po polsku! | Precz z dystrybucjami na vanilliowym sprzęcie! ~Hack 'em all!~
Wszystko spokojnie najważniejszy szczęśliwy powrót.
Pozdrawiam
Witam
Wyskrobiesz coś czasu na tego mojego applehda ?:)
P.S
Witam ponownie
Zlutuję się ktoś nade mną ?
Mnie już zaczęło to przerastać. Coraz częstsze są te KP podczas ładowania systemu.
Ponoć córka miała 2 razy podczas grania w internecie na stronach www.
Czekam na jakiś odzew
Pozdrawiam
Wersje mam z netu rzekomo pod mojego laptopa (2.7.3) i jest to wersja jedyna która działa. To znaczy mam dźwięk i działający mikrofon.
Sprawdzałem 2.6.2, 2.7.1, 2.7.2 i kilka innych z netu. Nie odpalały wogóle u mnie dźwięku :(.
Jeszcze KP pojawia się jak wcześniej pisałem związane z z AppleACPIPlatform, IOPCIFamily i..IOAudioFamily.
Wywalenie voodoohda powoduje brak KP nawet jak bym z 20 razy pod rząd uruchamiał komputer.
Wcześniej postawiłem SL na Lenovo Y550 i też najgorsza udręka była z dziwiękiem a raczej z KP związanym właśnie z voodoohda i tu przyszedł z pomocą man_of_the_oak, który zrobił mi applehda i chwała mu za to
No ale mnie zachciało się zmieniać laptopa i problem powrócił, reszta jest w jak najlepszym porządku (no może oprócz czytnika kart SD ).
Pozdrawiam
Witam
Z racji tego, że chyba z tym AppleHDA nic nie będzie prosił bym o pomoc odnośnie vodooHDA.
Jak pisałem wcześniej
znaleziony działający voodooHDA 2.7.3 płata figle
- przy starcie powodując KP co jakiś czas np po 4-5 razie system się uruchamia.
- po wybudzeniu dźwięk jest ściszony
- i co najgorsze procesor pracuje na pełnej częstotliwości :(
Podobna sytuacja jest z voodooHDA 2.7.3 od tonyego z MultiBeast 4.3
- na kilka prób również parę KP było :(
- po wybudzeniu wogóle nie ma dźwięku (pomimo suwaka na max) dopiero ingerencja w panel pref i przestawienie jednego z suwaków poprawia problem,
- echo itp problemy to jestem sam w stanie raczej poprawić
- tu również procesor pracuje pełną parą :(
Proszę o jakąś pomoc w rozwiązaniu problemu z dźwiękiem.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.