Wysłany: 2012-01-17, 21:46 ALC889 z nowym AppleHDA (Toleda) na 10.7.2
Nowa instalka nowa gra.
Po wielu przejściach z poprzednią instalacją liona postanowiłem zrobić "czystkę" i zacząć od zera. Zamontowałem z liveDVDregae liona, combo do 7.2, Multibeast na mój poprany board (MSI X58 pro-e) no i (prawie) wszystko działa!!!
Lecz tym razem nie chciałem już za żadne skarby wlepiać tego cholernego Voodoo. Obrabiam dźwięk i montuje filmy więc dźwięk jest jakby istotny a Voodoo to chyba jakaś pomyłka. Trzeszczy, syczy, szumi...
Wpadłem na nowy trop i zamontowałem. Zmieniłem nieco mój DSDT jak bozia kazała wlepiłem zpatchowany AppleHDA i nic.
Zobacz tutaj http://forum.osx86.org.pl...63164c5be269cd2 i przeczytaj dokładnie cały temat. 314TeR zrobił bardzo dobre Legacy Kexty do ALC889. Być może na MSI będzie działać, spróbuj bo ewentualnie lepsze to niż magiczne rozwiązania tonyego.
Nie za bardzo rozumiem czym się to różni od ALC8xxHDA.kext wraz z Rollback AppleHDA?
No i jak zmienić layout w moim DSDT??
AAAA ja jestem tylko zmuszonym do zaangażowania się w komputery filmowcem z małym budżetem a nie OS developerem.
Rozumiem, że to nie miejsce na trzymanie za łapkę ale proszę o małe światełko co do DSDT....
Tak na marginesie czy Method (DTGP...) ma być rzeczywiście na samym początku jeszcze przed SCOPE (_PR)? Czytam i czytam ale mam coraz bardziej wrażenie że im głębiej w las...
[ Dodano: 2012-01-18, 00:38 ]
Sprawdziłem ALC889-v.7-b.mic.snow.10.6.8.kext z oryginalnym AppleHDA.kext z 10.7.2, który został odpowiednio spatchowany jak w instrukcji.
Teraz nie mam wogóle karty dźwiękowej. Nic.
Albo moje DSDT jest nieodpowiednio przypisane mojej 889 albo nie wiem....
Instaluje Voodoo aaaaaaaaaaaaaaa
Chyba że moja stara karta dźwiękowa Hercules (praprastara) będzie lepiej wspomagana niź ten cholerny ALC.
A tak na marginesie na allegro można kupić za grosze stare karty dźwiękowe... Może ma ktoś jakąś mądrą propozycję??? Np. SB Audigy lub coś w tym wymiarze finansowym
Pozdrawiam, dziękuję, czekam, nucę czterech pancernych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.