Korzystam z tego kexta do muzy (mysle ze z tego) - plyta MSI Z68MA-G45(B3)
kazdy dzwiek inicjujacy poprzedza (trzask w glosnikach podobno do tego ktory jest przy podlaczaniu glosnikow) - poznej jest czysto czy to na sluchawkach czy na glosnikach jest tak samo niby nic a zaczelo mnie to irytowac.
Czy to wina kextu ze tak inicjuje wpierw dzwiek czy sprzetu podlaczonego?
_________________ MSI Z68MA-G45(B3) + I3 2120 3,3GHz + SSD SAMSUNG 830 128GB + ATI EAH5870/G/2DIS/1GD5 Voltage Tweak (2xdvi, dp, hdmi)
1) PC Quad Core (3,28 GHz) ASUS MAXIMUS EXTREME + (crossfire) 2x ATI 5870 2x HP LP 3065 + SSD SAMSUNG 830
2) Apple: MacMini 3,1 - 8GB - SSD Kingston SVP100S2128GB, Macbook PRO 6GB - SSD OCZ2 , Macbook Air - SSD RunCore
Pomógł: 227 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 4241 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2012-02-14, 13:14
HDAEnabler892 to nie kext do dźwięku. Jest to kext do zainicjowania legacykexta.
O ile się nie myle do dźwięku masz ALC8xxHDA + AppleHDA z 10.6.2 bo żaden inny kext nie odpalił audio. Aby uciszyć trzaski można zastosować Silencera od Janka: http://forum.osx86.org.pl...ncer-vt5601.htm (silencera wrzuć np do Extra i dodaj go do programów startowych)
Pewnie masz stuki przy "wybudzaniu" układu z trybu uśpienia... niestety kłania się poprawny patch AppleHDA oraz/lub rozszerzone uruchomienie HDEF w DSDT. Jest taka procedura z dodatkową funkcją wymuszającą aby układ nie przechodził w tryb uśpienia.
O ile się nie myle do dźwięku masz ALC8xxHDA + AppleHDA z 10.6.2 bo żaden inny kext nie odpalił audio.
A ten LegacyHDA do ALC892 od 314TeR nie będzie działał poprawnie ? wszak napisane jest, że z płyt MSI.
U mnie jak to na Gigafailu też do 892 korzystałem z ALC8xx + zmodyfikowany AppleHDA ale pozbyłem się tego robiąc podwójny binpatch oryginalnego AppleHDA z plistami podrzuconymi przez ErmaC'a na insanelymac. Musiałem tylko zostawić ALC8xx żeby działał front panel.
driztest, zrób pełny dump dsdt pod linuxem z grafami - skrypt do dumpowania z tego postu:
http://forum.osx86.org.pl...51,15.htm#61109
Przymierzam się do zrobienia nowych układów ALC czyli 892 i 887, ale potrzebuje i materiały do pracy, oraz osoby które potem te rozwiązania przetestują.
Jak masz działający jakikolwiek LegacyALC lub zmodyfikowany AppleHDA, to też go zamieść z pełną informacją co działa/nie działa.
Tak jak pisałem w wątku o legacy - ja nie mam dostępu do ALC892 więc ciężko mi jest zrobić coś co będzie działało jak nie mogę tego nawet przetestować...
pojdzie z plyty cd na roocie? czy musi byc instalacja?
ktorej dystrybucji ubuntu uzyc najlepiej bo widzialem ze z kernemel 3. acpi sie sypie.
Czy jakas alternatywa dumpera pod osxa?
z kextow mam to co w zrzucie
karty uzywam tylko do odsluchu mikrofon idzie z kamery wiec nie korzystam z niczego wiecej.
Irytujace sa tylko trzaski inicjujace uklad po sleepie - dluzszym nieuzywaniu.
wyciagnalem silencera na pulpit uruchomilem z terminala ./Silencer (wisi sesja) ale nie ma trzaskow po 30s
jakby dzialal w tle to by to rozwiazalo problem pytanie czy to tak ma wygladac?
_________________ MSI Z68MA-G45(B3) + I3 2120 3,3GHz + SSD SAMSUNG 830 128GB + ATI EAH5870/G/2DIS/1GD5 Voltage Tweak (2xdvi, dp, hdmi)
1) PC Quad Core (3,28 GHz) ASUS MAXIMUS EXTREME + (crossfire) 2x ATI 5870 2x HP LP 3065 + SSD SAMSUNG 830
2) Apple: MacMini 3,1 - 8GB - SSD Kingston SVP100S2128GB, Macbook PRO 6GB - SSD OCZ2 , Macbook Air - SSD RunCore
wyciagnalem silencera na pulpit uruchomilem z terminala ./Silencer (wisi sesja) ale nie ma trzaskow po 30s
Po co?
Kliknij 2 razy.
Ja to wpakowałem do rzeczy startowych (Preferencje systemowe => Konta => Startowe).
_________________ Mac OS X Snow Leopard 10.6.8 (Retail x86_64)|Samsung R510|Magic Mouse
Core 2 Duo T6400 2GHz|4GB DDR2 800MHz|PM45 + ICH9M|GeForce 9200M GS 512MB|ALC262|HM500JJ|Yukon 88E8055|BCM94321MC Piszę poprawnie po polsku!Nie pomagam prywatnie przez PW. | Kext Wizard | Chameleon Wizard | HDA Wizard
Po co?
Kliknij 2 razy.
Ja to wpakowałem do rzeczy startowych (Preferencje systemowe => Konta => Startowe).
No wlasnie tak zrobilem wczesniej uruchomilem z Twojego linku (reset) - (i trzaska dalej)
a jak go odpalilem z terminala z wiszaca sesja to przestal (wisi w tle)
No wlasnie tak zrobilem wczesniej uruchomilem z Twojego linku (reset) - (i trzaska dalej)
a jak go odpalilem z terminala z wiszaca sesja to przestal (wisi w tle)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.