Wysłany: 2009-10-05, 20:48 acer 6930 + BCM3411 = Problem !
Mam problem z instalacja leoparda na Acer aspire 6930.
Problem polega na tym ze po instalacji jakiej kolwiek dystrybucji (ideneb, iatkos, etc) czy retaila, system nie wykrywa mi airportu.
Wlozona jest karta BCM3411 (sprawdzalem na innym lapku i dzial pod leo czy snow leo) wczesniej byla intel 5100N.
Probowalem juz metody z 20 pinem jednak nic nie daje, probowalem takze podmiane kexta IOPCFamily.kext od Chun-ana (oczywiscie do wersji powyzej 10.5.6), jednak system po podmianie zawiesza sie podczas bootowania ( a dokladniej nie laduje sie z dysku tak jak by nie mial kontrolera do SATA). Przeszukalem juz cale forum insamely jednak jakos nie trafilem na dpowiedz moze ktos ma jakas rade na ten problem. Ewentualnie jakas rada na wymiane na inna karte (odrazu mowie ze z atherosami jest identycznie albowiem wkladalem i sprawdzalem). Mile widziana pomoc
Czy BIOS przy starcie wypisuje jakiś komunikat, np Unsupported device, etc...
Sprawdzałeś czy pod Linuxem/Windows karta prawidłowo, działa...
Wpierw ustal czy w ogóle tak karta chce działać w tym notebooku, a następnie zabierz się za Mac OS X.
YeaP
W BIOSIE jest wszystko ok.
Karta dziala pod Ubuntu 9.10, oraz pod wszystkimi wersjami Windows (Vista, XP, Seven).
Karta jak najbardziej chce dzialac w tym otoz latopie.
Problem jest ze zgodnoscia szyny mini-PCI.
W chwili obecnej pracuje nad modyfikacja IOPCFamily.kext, aby dzialala na zasadzie tej Chun-ana, dam znac jak cos poradze.
Chyba ze ktos ma jakies pomysly jestem otwarty na propozycje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.