uklad partycji mam;
1.Leos na nim iDeneb (aktywna) obecnie na niej jest boot- MBR
2.Snow tu jest Retail -GUID (ale instalując chameleona powtórnie na partycji Leos chyba zapomniałem pozbyć się boota) a czy mozesz mi powiedziec na co wskazuje ten błąd ? AppleEFINVRAM ?
Nic to nie daje z -f dostaje KP AppleNForceATA:NVIDIA nForce MCP 51 czyli mój chipset sie wykłada a z -v jest to co wcześniej
Chyba trzeba wrócić do Chameleona 2 RC2 oraz starego boota wtedy przynajmniej nie bylo KP
Powiedz mi lepiej jak doprowadzić ta myszkę by chodziła normalnie i dam spokój iDeneb dziala ok dziś wyciągnąłem kexty i działa mi wifi wiec mam neta tylko ta myszka lub trackpad. Czytalem o tym kexcie AppleUpstreamUserClient.kext by go usunąć ale nie mam go nigdzie w S/L/E :( Jeszcze może zmienię sterownik do grafiki z NVinjectGo na NVdarwin 128 może to coś da
wszystkie kexty zawsze umieszczam w S/L/E .Wiesz tylko ja był stary Chameleon i stary boot to nie było KP wiec dlatego uważam że to wina Chameleona .Po zmianie driverów do grafiki system iD odpala się ale jest czarny ekran wiec wracam do starych :(
Wiesz tylko ja był stary Chameleon i stary boot to nie było KP
Bo musisz mieć sparowany boot do wersji RC chameleon'a
PC_EFI chyba do wersji 10.3 wymaga chameleon'a RC1 jako bazy
Późniejsze wersje PC_EFI m.in 10.5 wymaga minimum RC2 chameleon'a... może gdzieś tu strzeliłeś babola...
Najlepiej jakbyś ściągnął sobie ręczną instalkę chameleon'a RC3 i go zainstalował z ręki, a następnie podmienił tylko sam boot na netkasowy PC_EFI 10.5
Powiem ci ze jednak chyba to zależy od boota zmieniłem wgrałem Ch2RC2-r640 z oryginlanym bootem i poszlo nie mam juz KP
zatrzymuje sie na :
Kod:
ACPI_SMC_PlatformPlugin::start -waitForService(resourceMatching(AppleIntelCPUPowerManagement) time out
Co doradzisz zrobić dalej...widzisz nie poddaje się walczę dalej by postawić tego retaila na moim fatalnym AMD...czuje ze już blisko jak to pójdzie to już doma
Jasne umiem czytać mam nawet specjalny pod 10.5.8 wszystko jest co napisałeś wiesz widzę jak się odpala iD i następny krok to jest już uruchomienie systemu chyba problem jest z moim wifi choć dodałem te sam kexty co do iD.Ide zaraz do pracki wiec przetestuje jeszcze inne booty oraz zapodam DSDT od ciebie ten minimal ,może to coś da trzeba szukać bo już blisko A jak nie pójdzie to może Snow spróbuje :)retail
Chyba się na zrobił offtop może przenieś to pod nazwa 10.5.8 retail na ASUS F3Tc AMD ?
POZDRAWIAM
Poddalem sie na razie z retailem zainstalowalem mojemu iDeneb steermouse i myszka juz chodzi jak nalezy teraz musze zalatwic sprawe z QTmem i bedzie ok jak bede mial na laptopie choc jeden system dzialajacy ok to przystapie dalej do walki z retailem
jak bede mial na laptopie choc jeden system dzialajacy ok to przystapie dalej do walki z retailem
Tak jest często najwygodniej... dobrze jak system przynajmniej działa w sposób umożliwiający szukania rozwiązań z jego poziomu... a dodatkowo zawsze możesz pojedyncze fixy przenosić już do retail'a.
:( dziala wczoraj po 3 resetach dzis juz sie znow mysz wali i QT klatkuje..f... ale wiem gdzie przyczyna nie wstawania Retaila bo nie chce mi make kext 2.0 utworzyc mkexta dobrego i dlatego nie wstaje system zauwazylem to podczas instalacji iD bylo dokladnie to samo zbadalem DSDT i wszystkie Booty od netkasa i wina tylko jest zlego Extensions. mkexta.Zauwazylem ze go nie mam wogole w rzadnym retailu a w dystro jest i dlatego mx 2.0 go generuje bo ma z czego
za to dziś zauważyłem ze jak przejdę na ubuntu i później wrócę na iD to myszka pracuje normalnie...kurcze czym to może być spowodowane sądziłem ze to wina grafiki a dokładnie sterownika
Dziś robiłem tylko zmiany w grubie i zawsze jak przejdę do gruba to myszka później po uruchomieniu OSX pracuje ok.Działa tez ok QT nie klatkuje filmow hmmmm ale dziwne rzeczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.