Wysłany: 2009-10-21, 21:38 Delta Upgrade Kit i czarny ekran
Witam!
A więc postanowiłem przesiąść się na najnowszego dostępnego Leoparda, a mianowicie 10.5.8. Normalnie zostałbym na 10.5.7, ale pod takowym nie działa najnowsze update javy (notabene potrzebne mi). Uradowany znalazłem coś takiego jak Combo i Delta Upgrade Kit dla iDeneba (akurat ów distro postawione mam). A więc ściągam 'deltę', załączam instalator, rebootuje, pojawia się jabłuszko na szarym tle i... dupa Normalnie pod ów owocem powinno się kręcić kółeczko ładowania, a tu takiego nie ma. Dysk nie pracuje, podobnie dvd-rom (a zostawiałem go tak w nadzieji nawet na 20 minut), a gdy próbuje uruchomić os z jakimkolwiek parametrem (safe mode, single user, verbose) to pojawia się po prostu czarny ekran i nic poza tym. Poszukałem w internecie, ale odpowiedzie nie znalazłem. Za pomoc z góry dzięki.
To zwykły plik pkg/mpkg. Po instalacji z tego co wyczytałem powinien zaskoczyć jakos na starym kernelu, a nastepnie sie uruchamia delta upgrade tools i tam dogrywa kernel + kilka bajerków. Ale do wyboru i tak jest tylko vanilla + ten drugi 9.7.0 dla AMD (takowy posiadam). Tymczasem u mnie po upgrade system nie odpala i nie mam jak wybrać tego.
Żadnych komunikatów, tylko czarny ekran podczas single user i verbose. Zastanawiam się nad pobraniem iDeneb'a 10.5.8 lite edition i postawienia go w miejscu mojego Leosia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.