Wysłany: 2010-05-25, 20:21 DisplayConfigX namieszał mi w systemie - jak cofnąć?
Witam
Cały czas ubolewam,iż system który posiadam (iDeneb 1.6) nie wykrywa mojej karty graficznej (ati 5770)
Zainstalowałem sobie DisplayConfigX, ustawiłem 1440x900 i po restarcie niestety system nie wstaje.
Dochodzi do niebieskiego okna, widzę kursor myszy i proces wgrywania zapętla się (tworzy log lecz nie mogę się do loga dostać)
pewnie namieszałem z rozdzielczością..
Czy jest opcja żeby cofnąć zmiany, dostać się w tryb awaryjny i wykasować ustawienia i program DisplayConfigX?
(próbowałem uruchomić system z shiftem lecz to nic nie daje)
Pozdrawiam
PS dałem rade... odinstalowałem w trybie single user w następujący sposób:
"you can boot into that (enter "mount -uw /" to make the harddisk writable), navigate to the application and call "DisplayConfigX.app/Contents/Resources/Install --removeall" and reboot."
PS2 postanowiłem poprosić was o pomoc ponieważ przez 30min walczyłem i myślałem iż nie dam rady sam naprawić systemu - nie doceniłem swoich możliwości i dlatego powstał ten temat.
Przepraszam za zamieszanie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez CJ Grass 2010-05-26, 08:00, w całości zmieniany 1 raz
Cały czas ubolewam,iż system który posiadam (iDeneb 1.6) nie wykrywa mojej karty graficznej (ati 5770)
Wiele osób czeka na obsługę kart ATI z serii 5xxx pod OS X. Pewne jest też, że jeśli te karty znajdą się w maczkach, to obsługa ich będzie dopiero od wersji z jaką zostaną wydane, np 10.6.4, 10.6.5... w iDeneb 1.6 nie odpalisz jej nigdy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.