1. Procesor: Amd Sempron 2800+ (obsluguje SSE2 i SSE3)
2. Płyta główna ECS Elitegroup GS7610 Ultra
3. Chipset: SiS 761GX & 965L
4. Karta sieciowa ethernet: Zintegrowana
5. Karta sieciowa wi-fi: Brak
6. Dźwięk: Osobna (zintegrowana wylaczona w Biosie): Sweex 5.1 PCI Sound Card
7. Grafika: Palit GeForce 9600GT
8. Dyski: SATA, jeden z Windowsem (250gb, podzielone na 100gb dla windows i reszta dla plikow), drugi 160GB dla OSX
Dystrybucja jaką próbuje zainstalować to iDeneb v1.4 10.5.6, przy informacji "Starting Darwin x86" komp po prostu nie odpala (restartuje). Próbowalem z komedami: -x -v -f cpus=1 kernel StageXnu. Czy ktoś wie w czym może tkwić problem?
[ Dodano: 2010-04-09, 19:16 ]
Podaje Tablicę DSDT, "wyjąłem ją" z Everesta.
PS. Na Vmware instalacja przebiega bez problemu, więc to pewnie wina Biosu
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-10, 20:32
Instalator tego distro opiera się właśnie o kernel Voodoo... a jak rozumiem, to on nie rusza - tak ?
Przy AMD za modyfikacje DSDT niespecjalnie mają sens.
Obawiam się, że problemem jest nie tyle sam Bios, co dość egzotyczne chipsety na pł.głównej.
Popróbuj innych distro - w szczególności takich, które są przeznaczone tylko pod AMD (a nie tzw. "uniwersal").
O problemach z instalacją prosimy pisać w dziale dot. instalacji danej wersji OSX.
Hmm... zwykle distro pod AMD only nie posiada kextow do mojego chipsetu (tzn. nie wykrywa dysków, tylko napęd), a Ideneba wybrałem wg. teori z tej strony:
Znalazłem pod tym jakąś płytę, ale ma taki sam chipset, rekomentują iPC 10.5.6 PPF6 Final z "Voodoo 9.5.0 Kernel + Sealbelt Fix + PS/2 Keyboard fix (ONLY, don't use mouse too!) + DSDT Patches + UUID Fix + CPU's=1 fix ", spróbuje tą dystrybucje i napisze co i jak
oswaldini: linki zewnętrzne podajemy w code Ehh... zawsze zapominam. Postaram się następnym razem dawac w code
[ Dodano: 2010-04-11, 12:59 ]
Niestety, z tym distrem jest tak samo :(
[ Dodano: 2010-04-12, 14:01 ]
Ok dalej, spróbowałem w Leo4all 4.1 only AMD, niestety również ten sam błąd :(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.