rzooff jestem po Security Update 2009-001 (Leopard) wszystko piknie śmiga wiec spokojnie na Kernel 9.5.0 Voodoo s
śmiga ta aktualizacja ...miałeś racje ze pojdzie zwracam honor ,ale zrobilem wczesniej na drugim dysku image CCC wiec luzzzzz teraz moge experymentowac POZDRAWIA
Apropos iATKOS v7 ten Giorgio pisze ze dasie postawic tylko trzeba stawiac na voodoo 9.7 a co sie tyczy iDeneb Combo Upgrade to tez sie da tylko trzeba zrobic upg kextow karty muzycznej ...chyba sie pokusze tylko co zaznaczyc ze skladnikow tego combo by nie zwalic ?
no i zrobilem upgrade Safari i po tym wszystko sie rozwalilo
Zrobilem restart system sie uruchomil ale bez mozliwosci widoku na monitorku :(
Wiec raz jeszcze restart tym razem z -v i sie uruchomilo normalnie instalowalem tak jak mowile najpierw US 01 pozniej podmiana w nano na 10.6.7 instalacja Safari 4 i znow podmiana na 10.6.5
Wszystko chodzi tylko nie internet .Aha wywala mi taki monit ze nie moze odczytac z tego dysku czyli mojego glownego ze jest nieprawidlowy i czy go wymazac cos takiego :(
Wiec wszedlem i sprawdzilem uprawnienia i tam mase blednych uprawnien do itunes do QuickTime do moich urzadzen do laczenia sie z netem ,safari i ect wiec kazalem naprawic uprawnienia a tu dalej to samo ?
Co robic by safari 4 miec i naprawic te wszystkie uprawnienia bo chyba dlatego nie ma dostepu do sieci :(
POZDR
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-08, 15:12
velchinaski napisał/a:
pozniej podmiana w nano na 10.6.7 instalacja Safari 4 i znow podmiana na 10.6.5
Nie ma takich wersji systemu.
Jeśli równie uważny jesteś przy zmianach w systemie, to lepiej ich nie rób
Tak jak pisałem ten patent działa na pewno - ale na vanilli 10.5.6.
Ja na Twoim miejscu spróbowałbym postawić system na vanilli inaczej zawsze jest ryzyko przy instalacji systemowych nowinek. Wtedy update do 10.5.7 będzie miał wieększy sens. Obawiam się, że update do 10.5.7 na kernelu Voodoo 9.5.0, to niewiele więcej ponad zmianę numerka...
Z tego, co kojarzę masz luźną partycję "testową" - spróbuj.
Jak się nie uda, to spróbuj z nowszym kernelem Voodoo - tylko niestety jest to nadal wersja alpha...
Najwyraźniej safari 4 i kernel Voodoo 9.5.0 (możliwe, że też ogólnie kernel z wersji 10.5.5) to niedobrana para...
Z tego, co kojarzę masz luźną partycję "testową" - spróbuj.
Lub wręcz powalczyć z Retail'em... fixów do tej płyty wiele nie ma... powinna działać na kernelu Vanilla, a jak znamy wszystkie fixy, to żaden update nie jest groźny.
rzooff pomylilem sie w tych numerkach oczywiscie masz racje
Jestem już po upgrade do 10.5.7 poprzez ideneb upg combo i wszystko chodzi pięknie zainstalowałem safari 4 .Potężna różnica przy szybkości otwieraniu stron na starej czasami trzeba było klikać dwa razy by się strona otworzyła \
Jedyna nurtująca rzecz to ze w opisie systemu pisze ze procesor 2,5 GHz nieznany ale to szczegół
I stale prześladujące mnie Failed to load extension driver.AppleACPIPS2NubNawet po upg do 10.5.7 ???Oraz pełno błędów uprawnień których się nie da naprawić :(
A tak system sam funkcjonuje bardzo dobrze
Może jutro powalczę i postawie na vanilowym karnelku niestety retail nie posiadam miałem dmg na laptopie z linuxem ale kurcze dziwnym trafem zamknąwszy system już się potem nie udało uruchomić by coś było widać na matrycy albo grafika padła albo matryca...albo...sam nie wiem.... hmmm tak to jest złośliwość rzeczy martwych :P
Obraził się ze kupiłem nowy komp i teraz poszedł spać hehehehehe
Czeka mnie naprawa bo juz po gwarancji :(
POZDR
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-09, 14:47
velchinaski napisał/a:
I stale prześladujące mnie Failed to load extension driver.AppleACPIPS2NubNawet po upg do 10.5.7
To już pewnie nie aktualnie u Ciebie, ale może komuś się przyda.
Takie komunikaty to najprawdopodobniej byk w ACPI fix'ie, który zainstalowałeś. Jest tam odwołanie do AppleACPIPS2Nub.kext nawet, gdy nie ma go w systemie. Bywa to przyczyną dziwnych problemów np. z VoodooPS2Controller'em...
Poprawnie działające kexty ACPI:
dodam ze grafika dzwiek oraz sieciowa sa zintegrowane .....
karta graficzna - ntel GMA i3000 DX9/Pixel Shader 3, do 384MB pamięci
inne -- * Zintegrowana karta dźwiękowa 5.1
* Zintegrowana karta sieciowa 1000/100MBit
2GB DDR2 Dual Channel 800MHz Markowa - Hynix
hmm teraz posiadam durona 700mhz (wiem wiem powalajacy sprzet hehe ) i chcialbym zmienic na cos lepszego choc nie dysponuje duza gotowka....
co do uzywania kompa hmm jest przeznaczonby pod neta no i gierki..... wiemze z tych najnowszych nowosci to moze nie poleciec na tym sprzxecie co pytam co onim sadzicie.
wyczytalem tez ze kolega mial jakies problemy z karta graficzna na tej plycie wczesniej i open GL..... a ten oengl to potzrebny bo jak wiadomo do gierek chyba potrzebny...... a tych zestawow jest pelno poki co na allegro....
pamiec Hynix ? hmm czy to dobra pamiec ? czy tez lepsza ta GOODRAM.
czekam na wasze opinie i pozdrawiam
a i czy to weogole sie oplaca kupic za takie pieniadze 469,00 zł dodam ze sa i tansze zestawy za 380 złnp. no ale za to nie 2 GB RAm tylko 1GB
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.