Wiek: 20 Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 8 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-03-28, 11:25 iDeneb problem z instalacją
Witam,
Dzisiaj chciałem postawić iDeneb obok visty zrobiłem to tak:
- Utworzyłem partycję w FAT32
- Wrzuciłem płytkę z iDeneb i zbotowałem
- Podczas instalacji wybrałem zarządzanie dyskami (czy jakoś tak) wymazałem zmieniając na Mac OS X z księgowaniem
- Instalacja przebiegła pomyślnie
- Zresetowałem komputer
- Podczas gdy powinny systemy się zbotować wyskakuje error:
Cytat:
boot0: error
Nie wiem w czym rzecz?
Mój sprzęt:
E6400, Asus p5w dh deluxe, ocz ati edition 2x1GB 800MHz, 7900GS, napędy lg
Załóż partycję i sformatuj ją na jakikolwiek system plików...
Z poziomu Disk Utility jedynie normalnie da się zarządzać dyskami z tabelą partycji GPT. Jeśli masz dysk z MBR trzeba się posiłkować właśnie takimi trikami.
Wysłany: 2009-03-28, 22:38
Co to znaczy załóż partycję xD Mam ją sformatować, czy zamontować? Bo nie rozumiem tego znaczenia A i czy na czas instalacji partycja ma mieć nadaną flagę boot, czy nie?
Z poziomu np GParted załóż partycję podstawową i sformatuj ją na system plików np Fat32 i ustaw dla bezpieczeństwa flagę boot na tę nowo założoną partycję.
Następnie odpal instalację, i z poziomu instalacji w narzędziu dyskowym sformatuj tę partycję na HFS+
Na tak przygotowaną partycję dopiero instaluj OS X.
Wysłany: 2009-03-29, 13:46
HFS+ to mam tylko dostępne w GParted, w instalatorze mam Mac OS (z księgowaniem), ale nawet gdy to wybiorę i kliknę wyczyść partycja tak jak by sieresetowała traci label pomimo iż zmieniam go, i zmienia format partycji na MS-DOS... I to mam w partycjach podstawowych w logicznych da sie wyczyścić normalnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.