Wysłany: 2009-09-07, 11:17 iDeneb v1.4 10.5.6 nie bootuje
Cześć.
Problem mam następujący.
Po udanej instalacji 10.5.6 system nie chce odpalać. Włączam laptop i wyskakuje mi że nie ma systemu na dysku lub dysk uszkodzony.
Jednak gdy przy uruchomieniu laptopa płyta instalacyjna jest w napędzie i po załadowaniu darwina wyjmę płytkę system wstaje bez problemu.
co jest nie tak.
Proszę o pomoc
_________________ Mac OS X 10.5.8 Retail
Mac OS X 10.6 Retail
GA-EP35-DS3L
C2D E8400 3,00 GH
Radeon HD 4870
Przestawiam w gparted flagę na partycję z Leopardem i po ponownym uruchomieniu kompa wyskakuje "boot:error".
na dysk jest
Win 7 NTFS
Leopard HF+
Czy Gparted radzi sobie z tym formatem HF+ ?
Jak przestawię flagę na Win 7 to windows się uruchamia.
Ma ktoś jakieś pomysły co zadziałać żeby móc wybrać system przy starcie no ale przedewszystkim żeby ten Leo poszedł samodzielnie z dysku bez kombinowania z płytą?
Mac OS X 10.6 Retail
GA-EP35-DS3L
C2D E8400 3,00 GH
Radeon HD 4870
Już rozgryzłem.
Pogrzebałem na forum i znalazłem.
Wystarczyło przed instalacją ustawić flagę na partycji na której instalowałem leo, wcześniej tego nie zrobiłem. Leo i Win7 działa.
dzięki za oddźwięk rzooff. następnym razem dokładniej poczytam zanim zapytam
Mac OS X 10.6 Retail
GA-EP35-DS3L
C2D E8400 3,00 GH
Radeon HD 4870
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.