Chcialbym sie przesiasc i wyprobowac to cacko samemu po wieloletnim używaniu Debiana
Mam jednak pewien powazny problem :
- uruchamiam instalator z plyty z opcja -v
- wszystko pieknie sie uruchamia , ale nie dziala ani mysz ani klawiatura
Obydwa te urzadzenia sa na PS/2. wiem ze powinienem najpierw dobrze przeszukac forum ... niestety zbyt wiele pokrewnych tematow , glownie po instalacji etc.
Mi jednak chodzi o jakies wyjscie aby moc uzywac urzadzen PS/2 podczas samej instalacji
Ostatecznosc to zmiana klawiatury na usb
to jest wersja 10.5.6
Darwin/x86 boot v.5.0.132 - Chameleon 1.0.12
Instalarot Mac OS X jest w wersji 1.0.4 (118)
ale czy jest to iAtkos czy iDeneb czy cos innego to nie mam pojecia z pebu bralem , widze tylko ze to niejakie iPC
moze jednak sprobuje z iDeneb
mam myszke na usb wiec na chwile obecna moge uzywac samej myszki podczas instalacji
jedyny problem to taki ze instaluje iPC na dysku "bez nazwy"
chyba zmienie klawiature
przed chwila go wlasnie zainstalowalem w ten sposob , ale nie powstał i czuje ze bede mial wiecej przygod
chyba dobrałem złe paczki przy Dostosowywaniu instalacji
podczas uruchamiania po instalacji system zatrzymał się na AppleNForceATA: found 0 units bodajże
reinstaluje jeszcze raz
moze jakies sugestie co do "Dostosowywania" instalacji (wyboru paczek i fixów) ?
ok , troszke poczytałem i sie dowiedziałem kilku ciekawych rzeczy.
również zmieniłem klawiaturę na usb
udało mi się zainstalować iPC i uruchomić po instalacji , jedynie wybrałem 9.5.0 Voodoo i bodajże Seatbelt (nic więcej)
instalacji wykonywałem już w sumie kilka , muszę dojść do tego co mogę , a czego nie mogę instalować.
Poczytałem trochę o dystrybucjach i hardware'owych specyfikacjach i dla nFroce 570 SLI najlepiej instalowac iAtkos v7 , więc dziś jeszcze spróbuję.
Temat uważam za zamknięty.
Jeszcze raz dziękuję za okazaną pomoc.
Zapewne jeszcze wiele wątków z mojej strony się pojawi.
udało mi się zainstalować iPC i uruchomić po instalacji
Gratulacje...
sheezol napisał/a:
najlepiej instalowac iAtkos v7
Najlepiej mieć Retail... paradoksalnie na AMD powinno się postawić go podobnie jak na intelu... jedynie nie możesz używać oryginalnego kernele'a, musisz mieć wersję dla AMD i właściwie tyle... reszta to klasyka, czyli odpowiednie kexty do kontrolerów hdd, fakesmc itp. itd...
sheezol napisał/a:
Zapewne jeszcze wiele wątków z mojej strony się pojawi.
Szukaj na forum, a jak nie znajdziesz odpowiedzi jak z wyżej napisanym poradnikiem, to pisz, na pewno pomożemy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.