Proszę o pomoc tak jak w temacie.
Chce zainstalować hackintosh'a na netbook'u ale nie wiem co wybrać dokładnie przy instalacji żeby wszystko działało poprawnie.
Oto wyciąg z instalatora Hardware info:
(wszystko jest jak w standardowym acerze aspire one poza kartą wifi, jest broadcom BCM4311).
Nie wiem co mam dokładnie pozaznaczać w instalatorze (tzn. niektórych opcji nie jestem pewien i nie chcę pominąć wszystkich potrzebnych).
Wypiszę po kolei wszystkie punkty, które zaznaczam w poszczególnych zakładkach:
iDeneb Patches 10.5.7 Ready:
-bootloader and DSDT / Chameleon v2 (muszę też zaznaczyć DSDT Patcher?)
-fix / CPUS=1_Fix / PS2Fix_Old (jest jeszcze dużo innych opcji ale nie wiem co wybrać/jeśli będzie konieczne zrobię screen)
-Kernel 9.7.0 Vanila (co jest lepsze dla atoma? Vanilla czy ten obsługujący HT, chyba to Voodoo?)
-Drivers / puste (chyba nie muszę nic wybierać bo wszystko jest w paczce Netbook)
-Netbook Acer aspire one
Co jeszcze muszę dobrać by wszystko chodziło tak jak należy?
I czego nie będę miał?
Wifi powinno działać bo wymieniłem na zgodną z airport ale nie jestem pewny uśpienia czytam wszędzie i jedni piszą brak, inni że działa.
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-14, 11:15
Napisz, co działo/dzieje się po instalacji, przy próbie uruchomienia. Tylko nie pisz o jabłuszku, a podaj komunikaty, które pokazują się w trybie verbose.
Oryginalny kernel (vanilla) powinien chodzić na Atomie.
Problemem jest to, że nie wybrałeś wsparcia dla chipsetu płyty głównej ICH7, więc system nie ma jak obsłużyć napędów HDD/DVD.
Niestety w iDenebie jest tylko stary kext "ICHx", albo powinien zadziałać.
Nie mam pojęcia, co kryje się pod hasłem "Notebook Aspire One" - musisz sprawdzić. Może SMBIOS, może coś jeszcze...
Potrzebny będzie Ci jakiś power management i fix do wskaźnika baterii. Ale to już jak system wstanie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.