Wysłany: 2010-02-24, 11:19 Instalacja IPC Live DVD 10.5.6
Hej Mam Taki problem zainstalowałem Ostanio dystrybucje IPC X- DL Live DVD
podczas Instalacji była widoczna klawiatura usb i mysz Usb wszystko bylo ok
ale po instalacji zaczeły sie problemy system uruchomił sie normalnie bylo i zastrzymał sie na komunikacie podlacz klawiature nie rozpoznał klawiatury USB i myszy USB i , podczas startu systemu ja po prostu wyłaczył po lampki sie paliły i nagle zgaszly
moze mi ktoś wytłumaczyc te sytuację wrecz jest to nie mozliwe zeby klawiatura nie działała specjalnie kupowałem klawiature na usb i mysz na Usb
pozdrawiam
Virekk
Ostatnio zmieniony przez Virekk 2010-02-24, 11:26, w całości zmieniany 1 raz
Wyjmij i włóż klawiaturę z myszką. Tak by system je znowu zobaczył (taki mały restart). Albo włóż do innych portów USB. Jeśli to nie pomoże to być może obsługa USB przez tą dystrybucje jest jakaś skopana.
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-13, 15:12
Ja myślę, że podstawowy problem to chipsety. Zestaw procesora Intel i chipsetów NVidia (poza jednym wyjątkiem) to niezbyt szczęśliwe zestawienie.
Powiedziałbym, że to i tak sukces, że to distro u Ciebie odpaliło...
Popróbuj zrobić jak radzi kolega wyżej. Może część portów działa?
Poszuka informacji związanych z działaniem USB pod OSX przy Twoim chipsecie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.