1. Procesor - AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-52 (SSE (1, 2, 3))
2. Płyta główna - BenQ Joybook P52 (2.3.1)
3. Chipset
• Model mostka północnego - ATI Xpress 200 (RS480) rev 10
• Model mostka południowego - ATI SB400 rev 80
4. Karta sieciowa ethernet - Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
5. Karta sieciowa wi-fi – Atheros5006EG Wireless Network Adapter .
6. Dźwięk Model - Realtek High Definition Audio ALC262
7. Karta graficzna - ATI Mobility Radeon X1600 512Mb (zintegrowana)
8. Dyski SATA/ATA – (IDE ATA/ATAPI) FUJITSU MHV2080BH PL
9. Ricoh czytnik kart
Jestem totalnie zielony i proszę Was o pomoc i poradę odnośnie wyboru odpowiednich komponentów instalacji (co mam zaznaczyć z załączonej listy), jeżeli oczywiście jesteście w stanie.
Pozdrawiam i Dzięki za Wszystko
Przemas
iPCPPF5PackageList.png
Spis wszystkich opcji instalacji
Plik ściągnięto 0 raz(y) 467.62 KB
1. Procesor - AMD Turion 64 X2 Mobile Technology TL-52 (SSE (1, 2, 3)) - znaczy kernel 9.5 Voodoo
2. Płyta główna - BenQ Joybook P52 (2.3.1)
3. Chipset
• Model mostka północnego - ATI Xpress 200 (RS480) rev 10 - mi na ATI działa bez kex'tów dlatego warto poeksperymentować
• Model mostka południowego - ATI SB400 rev 80
4. Karta sieciowa ethernet - Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
5. Karta sieciowa wi-fi – Atheros5006EG Wireless Network Adapter .
tutaj szukaj:
6. Dźwięk Model - Realtek High Definition Audio ALC262 - spróbuj kexsta ALC262 (jeśli nie zadziała będziesz musiał poszukać sobie w sieci)
7. Karta graficzna - ATI Mobility Radeon X1600 512Mb (zintegrowana) - proponuje LaptopDisplay -jak nie pójdzie to nie wiem bo nie znam się na kartach graf. ATI
8. Dyski SATA/ATA – (IDE ATA/ATAPI) FUJITSU MHV2080BH PL - powinno wystarczyć przestawienie w biosie na tryb AHCI(poszukaj funkcji RAID jeśli okaże się że niema takiej funkcji dodaj AppleNforceATA nForce Drives)
9. Ricoh czytnik kart -jeśli jest podłączony pod SATA/ATA to jak wyżej jeśli USB i nie będzie działać to IOUSBMassStorage Fix lub USB Mount
Fix (nigdy jednocześnie) Może też być po prostu nie kompatybilny,albo potrzebować kexta z sieci ,poczytaj!
Dodatkowo:
Voodoo Power UUID Error FiX
PS/2 Device Support
Patch DSDT with NewHPET
z aplikacji przyda ci się :
OSx86 Tools Ultility Pacifist (jak byś chciał sobie wyciągnąć kexsty z Płyty albo zainstalować jakieś aplikacji bez instalatora(...))
UWAGA!
jeśli ktoś zauważył błąd proszę mnie poprawić...
_________________ AMD Athlon II X4 620 MMX(+) 3DNow(+) SSE(1,2,3,4A) x86-64 AMD-V Płyta główna MSI 770-C45 Chipset: ATI RD770 Mostek południowy: SB750 Bios: American Megatrens Inc. Wersja: v1.3 Ram DDR3 2x2GB NVIDIA Geforce 9400 GT 1GB DDR2 HDD 250GB SATA
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-15, 20:20
OK, choć zgodnie z tym, co napisałem tu:
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
...zdecydowanie odradzam wybieranie sterowników do wszystkiego do razu przy instalacji.
Dużo lepiej skupić się na odpaleniu systemu, a potem sobie resztę doinstalować jakimś kext helperem np. I łatwiej i szybciej - bo jak coś nie zaskoczy, to nie trzeba reinstalować systemu, no i wiadomo też, co nie zaskoczyło.
Obowiązkowo doczytaj o trybie verbose mode - bez tego w razie problemów nie będziesz wiedział co się dzieje...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.