Wysłany: 2009-04-04, 10:39 Instalacja nie powiodła się
Witam, po rozruchu dvd wszystko przebiega pomyslnie, jest masa bledow napoczatku typu "cośtam not found.." i myślalem ze mac nie bedzie mogl sie zainstalować, ale instalator sie wlacza i jestem proszony o wybór jezyka. Wybieram nasz ojczysty, przechodze dalej, wybieram dysk sformatowany w fat32, instalator sprawdza plyte dvd, czekam i wyskakuje oto ten błąd:
http://www.fotosik.pl/pok...530e7684ba.html
Możecie powiedzieć jak temu zaradzić?
Wersja os'a: ToH x86 9A581 RC2
Sprzęt:
Płyta: Gigabyte EP43-S3L
Karta graficzna: EVGA Geforce 9800gtx+
Pamieci: ocz pc2 6400 8gb
procek: Intel Core 2 Quad q6600
Pozdrawiam .
Zanim to przeczytalem uzylem programu zarzadzajacymi dyskami i zmienilem
Format na macos costam i instalacja ruszyla ale w polowie gdy pozostalo
9 min to komp sie zawiesil. Moglbys w skrocíe opisac jak zmienic ten format? Thx
1. wybrałeś distro samego guru a to w twoim przypadku nie wskazane:) chyba juz bardzo wiekowe :)
2. sciagnij i wypal coś innego ,info odnosie distro masz tu na forum ,wypalaj płyte jak najwolniej na dobrym nośniku i poddaj plytę weryfikacji po wyborze sprzętu itd.....
3. Powodzenia i pisz jak sie to nie uda!!!:)
pozdrawiam
_________________ Dell Inspiron 1720 - Snow 10.6.5 and Snow Server 10.6.5
Wypaliłem na najwolniejszej prędkosci, ale to nic nie dało. Dalej zawiecha. Zmienilem potem dysk i instalowalem na sata, ale problem znowu występował. Można zrobić tak, że nie instalując systemu włącze terminal i uruchomie retail'ową wersje maca która niedługo mi sie sciagnie? Obraz ma rozszerzenie dmg wiec chyba tylko w Mac' to mozna otworzyć? (nazwa to dokładnie "Mac OS X Install DVD.dmg" i ma 7 gb) Wielkie dzięki za pomoc, ostatnio byłem w ispocie i miałem okazje pracować na macu, wiec mi jako grafikowi pogląd na temat komputerów odwrócił sie do góry nogami i po powrocie do domu za wszelka cene chciałem zainstalować tą perełkę na piecu hehe . Pozdro.
ToH daje szkołę... jak sam zainstalujesz i go okiełznasz, to potem poradzisz sobie z każdą inną dystrybucją... acz potwierdzę słowa scg - te distro wymaga i wiedzy i trochę jest "leciwe" - na twoim kompie może faktycznie sprawiać kłopoty.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.