Wysłany: 2010-04-11, 21:09 jaki kext do touchpada zebu działał dotyk
Witam, znalazlem w necie ps2controller zmosyfikowany ktory umozliwil dzialanie dotyku i przewijania na touchpadzie ,niestety przez roztargnienie podczas przeinstalowywania systemu nie skopiowalem go a teraz nie moge znalsc w necie, czy ktos z uzytkownikow mam moze cos takiego,albo wie pod jakim adresem znalesc, dzieki
tak samo jak inne instalowalem tamten mialem z jakiej angielskiej strony i to byl zmodyfikowany, chyba applePS2controller,ale nie jestem pewien bo nazwe mial tylko PS2controller
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-11, 22:18
To znaczy jak?
Bo w linku oswaldini jest wersja z instalatorem, a nie kexty luzem. Mam nadzieję, że wrzucałeś tego w całości do /S/L/E
Osobiście instalowałem VoodooPS2 conajmniej kilka razy i nigdy, ale problemów nie miałem, pod warunkiem, że był to czysty system - bez żadnych wcześniejszych modyfikacji dot. PS2. Więc jeśli czegoś próbowałeś wcześniej, to to może być przyczyna kłopotów.
To o czym piszesz to:
ApplePS2Controller.kext + AppleACPINub.kext
Tylko te kexty nie obsługiwały tzw. "gestów". Dla pewności - chodzi o przewijanie w pionie i poziomie przy pomocy dwóch palców.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.