Wysłany: 2009-05-04, 20:12 Kernel Voodoo kilka problemów
Witam mam problem z Voodoo zawsze po pobraniu jakiegoś pliku przez safari wywala mi na ekran wiadomość (mogę umieścić jej treść) i pozostaje restart a pobierany plik nie działa. Jest możliwość wymiany kernela Voodoo na Vanillie, bez ponownej instalacji systemu?
Mam najnowszego iDeneba podczas instalacji nie miałem możliwości wyboru Vanilli tylko Voodoo i jeszcze jakieś, więc wziąłem Voodoo, mam procesor Intela więc z Vanillia nie powinno być wielu problemów. Żadnego seatbelt.kext nie instalowałem, zapewne jest to coś co zmniejsza ilość błędów?
podczas instalacji nie miałem możliwości wyboru Vanilli tylko Voodoo i jeszcze jakieś
Klasyczny błąd... na usnecie określa się to RTFM... przeczytaj readme uważnie i "odkryj" jak się instaluje kernel Vanilla i czemu przy jądrze voodoo należy instalować seatbelt.kext w wersji z 10.5.5... tam wszystko jest napisane...
Pomógł: 235 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4446 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-05, 15:21
ATG na 90% można obstawiać, że masz płytę główną na układach Intela i Vanilla pójdzie.
Ale sprawdzenie jaki masz chipset zajmie Ci góra 10 minut, a będziesz miał spokój.
314TeR napisał/a:
rzooff, Od dziś... czekam na Twoją odpowiedź Znów mnie uprzedziłeś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.