W sumie podbije w swoim temacie. Wczoraj uparłem sie i zrobiłem update do 10.5.6 udało sie oczywiście klawiatura i touche pad do poprawy byla od strzału. Jednak martwi mnie brak opcji resetu i wyłączenia komputera na 10.5.5 działało to bezbłędnie a tu nic sie nie dzieje monitor robi plum a komp nadal śniga. Co jest odpowiedzialne za te 2 czynności ?
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
herkules, w 10.5.6 zmieniono obsługę USB - bardzo dużo systemów niestety kuleje przez to po aktualizacji...
PS Co zrobiłeś aby klawiatura i touchpad działał?
podmieniłem 2 kexty ale w tej chwili nie napisze jakie bo w pracy siedzę będę ok 18.30 to napisze. Trochę to denerwuje znalazłem właśnie jakieś pliczki i jak dojadę do domu to po testuje . System na świeżo to można sie pobawić .
Ściągnąłem z linku podanego przez herkulesa jakiś kext do usb i o dziwo sleep działa, po wybudzeniu klawiatura działa (nie muszę jej wyciągać z gniazda i ponownie wkładać), jedynie ze sleep nie wybudza mi klikniecie myszki tylko wciśnięcie przycisku power. W czasie snu mruga dioda zasilania, byc może to głębsza (faza REM ) tego snu.
Dupa z tym kextem do usb. Wszystko działa, ale jak podłączam pendriva to mam kernel panic. Zmieniłem na stare, wolę nie mieć sleep i działające pendraki.
To sie zabawilem . Wywalilem sobie partycje windowsa. Chcialem powiazac ja z partycja leo aby byla wieksza. Coz przez przypadek poszedl format 150gigowego dysku. Czlowiek uczy sie na bledach .
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
Wejdź w:
Preferencje systemu -> Narodowe -> Menu klawiatura:
i tutaj ustawiamy na Polski PRO.
Następnie wchodzimy w:
Preferencje systemowe -> Klawiatura i mysz -> Klawisze modyfikujące:
i tutaj zmieniamy:
Kalwisz Duże Litery - Duże litery
Klawisz Control - Command
Klawisz Opcja - Control
Klawisz Command - Opcja
Edit:
Już usunąłeś posta
Wiedziałem że się wstydzisz
mam rebusa panowie. Jakzawsze ta zmiana dzialala mu to teraz po zainstalowaniu na nowo iPC 10.5.6 rzadna kombinacja nie dziala. Znaczy sie nic sie nie zmienia i nie mam copy pod skrótek ctrl+c ? O co chodzi ?
Odkopię ten temat, bo udało mi się (o dziwo) bez problemów zaistalować ideneb 1.4 na moim compalu, działa grafika i dźwięk, ale problemem jest instalacja jakiegokolwiek oprogramowania. System się wiesza (kernel panic) w momencie, gdy chcę cos zainstalować (np. Operę albo Firefoxa). Miał ktoś z was podobny problem? Jeśli trzeba, to mogę zrobić fotkę tego komunikatu.
edit
Dowiedziałem się, że potrzebuję seabelta z wersji 10.5.5. Może go ktoś wrzucić na rapidshare, albo inny serwer? Bo ni cholery nie da się tego znaleźć w w sieci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.