budus2, Compale z tych serii dopiero od bios'u 1.19 działają z kernelem Vanilla. Poniżej tej wersji musisz zainstalować kernel Voodoo + seatbelt.kext w wersji z 10.5.5. Na płycie z iDenebem na 100% go masz... widać ideneb wymaga zaznaczenia go ręcznie...
Teraz zauważyłem, że wiatraczek nie przyspiesza w miarę nagrzewania się procesora . Żeby jako tako chłodził, trzeba kompa nagrzać, a potem zrobić restart aby wiatrak dostosował obroty (robi to dobrze tylko podczas bootowania). Wtedy zostają wysokie obroty i się nie nagrzewa bardziej (utrzymuje się temperatura około 49 stopni). Jest na to jakaś magiczna metoda z podmienianiem kextów, albo inne czary?
Co do wiatraczka ja nie znalazlem rozwiązania. Mecze sie tak jak jest . Nieraz nie wystartuje i po kilkunastu minutach laptop sie gotuje i auomatycznie wylącza.
_________________ Compal FL90 | Intel Core 2 Duo T7300 | NVIDIA GeForce 8600M GT 256 | Asus WL-270N MiniPCI-E | ST9500325AS SATA 3Gb/s 500GB 5400 |
System:OSX Lion 10.7.1
Po wielu bojach w innym temacie moja FL90 wrocila do swiata zywych. No ale zeby nie bylo nudno w ten wolny czas pomyslalem sobie, ze powalcze z tym zarzadzaniem baterii. No bo obecnie to Leopard max 40min wytrzymuje bez kabla. Tak sobie szukalem po sieci informacji no i bieda straszna. Ten caly DSDT patch przy generowaniu wywala bledy wiec ogolnie chyba lipa. Zastanawiam sie jak temat zaatakowac wiedzac ,ze moja FL90 jest konfiguracyjnie identyczna z tym sprzetem :
Witam! Niestety nowego biosu niz 1.19 nie ma . Szukalem dzis caly dzien i nic. Postanowilem wygenerowac plik DSDT no i wyskoczylo 200 bledow . O to te pliki czy idzie cos z tym zrobic ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.