Wysłany: 2010-05-02, 13:02 Mac OS uruchamia się tylko w Safe Boot
Założyłem nowy temat, ponieważ stary teoretycznie dotyczył czegoś innego. Mianowicie Mac OS uruchamia mi się tylko w trybie Safe Boot. Czyli z dopiskiem -x podczas botowania. Gdy próbuję włączyć go normalnie, to wszystko idzie bardzo szybko, ale wywala mi niebieski ekran, albo kolorowe paski. Podejrzewam, że to przez jakiś sterownik. Jak mogę sprawdzić, co może być źle?
W Safe boot karta graficzna działa normalnie. Jeśli o to chodzi.
Safe boot to jak tryb awaryjny w windows, nie dziwne że działa
Jeśli "fix" z dystrybucji nie działa, to go nie instaluj, a poszukaj sprawdzonej w necie metody. X1600 jest to karta "pre HD" więc może być potrzebne więcej zachodu z jej odpaleniem. Bardzo dobrze działają i łatwo się odpalają dzięki pracy netakasa karty z od HD2xxx w górę.
Dam może screen z właściwości, bo natywną rozdzielczość mam, ale nie mam tego Quartz Extreme. I właśnie szukam coś na ten temat, ale być może to nie to.
GraphicsEnabler nie zadziała na X1600
Na początku zabaw z OS X odpalałem 1950Pro na Leopardzie... czytałem jedynie że często potrzeba podmienić któreś kexty do ATI, lub zmodyfikować oryginalne. Spróbuj zapytać wujka google.
Podmieniam te kexty i podmieniam, ale nic nie chce to dać. Jednak musi się to dać jakoś uruchomić. Za długo nad tym siedzę, żeby sobie teraz dać spokój Da się może tak zrobić, aby Chameleon domyślnie botował Windowsa, a nie Maca?
Podmieniam te kexty i podmieniam, ale nic nie chce to dać. Jednak musi się to dać jakoś uruchomić. Za długo nad tym siedzę, żeby sobie teraz dać spokój
X1600 na 100% odpalisz... tylko musisz poczytać, poszukać stosownej metody.
druteron napisał/a:
Da się może tak zrobić, aby Chameleon domyślnie botował Windowsa, a nie Maca?
Tak, poczytaj o parametrach startowych chameleon'a.
Miałeś rację, zainstalowałem w końcu tego Radeona Mac włącza się normalnie, tylko jeszcze nie mam dźwięku i nie czyta napędu. Zaraz zabieram się za szukanie, tylko zrobię najpierw kopię Extensions, aby nie stracić moich sterowników do karty.
Temat do zamknięcia i dziękuję za wszelką waszą pomoc
Pozdrawiam!
Mateusz.
EDIT: Mam jeszcze jedno pytanie przed zamnięciem tematu. Czy da się uruchomić jakoś mój napęd, który jest podłączony pod ATA? Dysk mam pod SATA i działa, ale napędu nie widzi. A kextu nie mogę znaleźć.
Moje rozwiązanie sprowadza się do tego, że podczas instalacji nie wybrałem sterowników do karty graficznej, tylko potem pobrałem je z niżej wymienionego linku i przerzuciłem je do folderu Extensions:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.