Wysłany: 2010-02-17, 18:54 Nie udana instalacja Age of Mythology- problem
Witam ,
nie wiele czytając o hackintoshach ,pobrałem iDeneb 1.6 i bez wiekszych problemów zainstalowałem na swoim kompie ,ogólnie radzę sobie dobrze z obsługą nowego systemu ale nie potrafię przejść przez proces instalacji gry jak w tytule. Po zamontowaniu obrazu .dmg i kliknięciu na instalator wyskakuje okienko autoryzacji (do wpisania hasła użytkownika) ,potem akceptacja licencji i pojawia się okienko w którym wybieram lokalizacje w której ma być zainstalowana gra ,cokolwiek bym nie wybrał to pojawia się błąd
Cytat:
there is not enough room on .. to install. An additional 22,6 megabytes are needed.
bez względu na wybrany folder zawsze wyskakuje ten bład ,wiecie może jak to usunąć aby przebrnąć dalej ?
Pomógł: 16 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1148 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2010-02-17, 20:26
Dziwne. Jeśli wybierałeś inne partycje przy instalacji, nie powinno być problemu z miejscem.
Może to wina instalacji. Aha i kolejna sprawa jak instalujesz to instaluj na partycje z OSX.
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
Pomógł: 193 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Gru 2009 Posty: 3691 Skąd: Kraków / Brzeszcze
Wysłany: 2010-02-17, 20:28
Tylko kolega napisał że wybiera różne katalogi a nie dyski. Może to nie wina OSa a faktycznie za małej partycji, to byłby niezły FAIL :P Kolega napisze jak dużą partycje ma na system.
Pomógł: 16 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1148 Skąd: Pol [Białystok]
Wysłany: 2010-02-17, 20:37
Myślę iż ta instalacja jest jest standardowa - wybierasz dysk a nie katalog. Ale jeśli zrobić partycje na styk - co jest mało prawdopodobne to gratuluje
_________________ iHack ProMultiboot Chameleon 2.1 RC5 r18xx Asus Rampage II Extreme # Intel Core i7 920 D0 @ 4.0GHz (Noctua NH-U12P SE1366) # nVidia GTX285 @ 702/2592 # SupremeFX X-Fi Audio Card # Kingston 1600MHz HyperX CL9 (3x2048) # Belkin Mini BT Adapter # Asus WL-138g v2 # Thermaltake Kandalf VA9003BWS # Dell UltraSharp U3011ADD: Logitech MX Revolution, Logitech diNovo Edge, WD My Book Studio II 2TB, Seagate 750GB External Free Agent PRO <- truposz, niedługo pier*** go przez okno Browser Speed Comparisons / Piszę poprawnie po polsku!
He he ,chłopaki z tą za małą partycją to mnie rozwaliliście , nie miejsca jest dość jeszcze na kilka tego typu instalacji ,zrobiłem partycję 80 Gb ,wolnych jest ponad 50Gb . Jak pojawia się monit o wybranie miejsca instalacji to klikam na partycję macosx'a i dalej wywala że brak 23mb ,a ja mam wolne 50Gb ,lol ,wolę jednak te instalatory gdzie wystarczy przekopiować plik do applications.W fedorze i arch linux było jednak łatwiej
A może to będzie ważne ,gdy wyskoczy błąd ,że brak 23Mb klikam ok i pojawia się kolejny komunikat
Cytat:
This installer could not launch the AppleSript "AoM Installer Cleanup".
"AoM Installer Cleanup" is in the Age of Mythology folder now on your hard disk.
You must double -click this file prior to playing the game for first time.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.