Ale mam problem z klawiaturą i myszką (zestaw:klawiatura pod USB i mysz pod PS2) , a dokładniej jak wciskam w systemie "Wyłącz..." aby wyłączyc komputer to gdy go chce potem włączyc nie załącza mi się ani mysz ani klawiatura.... Wyskakuje tylko komunikat z biosu że nie znaleziono klawiatury (Keyboard is not present...). Wtedy musze pstryknąć zasilacz w komputerze i dopiero wtedy system się normalnie włączy....
Jak to zrobić zeby klawiatura normalnie była znajdywana za kazdym razem??.... moze coś jest nie tak z zamykaniem systemu?? jest na to jakiś patch / fix ??
Wygląda to raczej na kwestie sprzętowe...
1. Sprawdź czy masz nowszy BIOS do płyty, jeśli tak to spróbuj zaktualizować
2. Poszukaj czy w BIOS'ie masz opcję USB Legacy Support - lub podobnie brzmiącą, ustaw na Auto lub najlepiej na Enable
3. Spróbuj zmienić port USB do którego masz wpiętą klawiaturę.
2. Opcje dotyczące obsługi USB są włączone w BIOS'ie.
3. Przekładałem już klawiaturę w inne gniazdo USB i też raczej nic...
Spróbuje dziś zainstalować nowy BIOS.
Dzięki za porady, czekam na dalsze pomysły :P
Linki podajmemy w formie CODE. Proszę zapoznać się z regulaminem forum!
[ Dodano: 2010-04-27, 14:39 ]
Dobra poradziłęm już sobie z klawiaturą. Wyłączyłem w BIOS'ie pokazywanie błędów i się normalnie włącza:) Dzięki za pomoc. Zamykam temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.