Wysłany: 2010-02-10, 13:07 Niebieski ekran i sam kursor po instalacji...
Witam, zainstalowałem u siebie na PC, na takowej konfiguracji:
Typ procesora QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)
Zbiór instrukcji x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3
Nazwa płyty głównej Intel Buffalo Creek DG33BU (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Typ magistrali Intel AGTL+
Mikroukład płyty głównej G33
Mostek północny (Northbridge) Intel Bearlake G33
Nie znalazłem wgl. info o mostu południowym.
Właściwości urządzenia ATA Typ urządzenia SATA-II
ATA Standard ATA/ATAPI-7
ID modelu ST3500630NS
SiećIntel 82801IB ICH9 - Gigabit Ethernet Controller [A-2] PCI
Karta sieciowa RT73 USB Wireless LAN Card
Typ interfejsu 802.11 Wireless Ethernet
DVD
Opis sterownika ATAPI DVD A DH20A1S ATA Device
Producent Philips-BenQ
Interfejs SATA
iPC OSX86 Leopard Po instalacji i ekranie konfiguracyjnym z muzyką MAC powinien pokazać pulpit, ja mam niestety tylko Niebieski ekran i kursor, którym mogę ruszać.
Do uruchomienia nie używałem żadnego BOOTLOADERA, po instalacji tylko w GParted dałem partycji z MAC(to jedyna partycja) flagę boot i się uruchomił.
Cześć.. Sorry, że odpisuję dopiero teraz, ale nie było mnie w Polsce.
Próbowałem zainstalować na tym kompuerze, który jest podany wyżej iPC OSx86 w wersji final FFP5.
Niestety obiawy są takie same jak przedtem. Po skonfigurowaniu i założeniu konta i kliknięciu w ostatnim Step'ie DONE. Pojawia się jasny błękitny ekran i kursor. (sprawdzałem na VirtualBoxie - na nim wszystko działa i po konifguracji też jest ten ekran niebieski, ale tylko na chwikę, potem zamienia się na tapetę a następnie wysuwa się dock i system jest gotowy do pracy).
Oczywiście format partcji to GUID, formatowanie jako Jurnaled coś tam.
I tak.
Tłumaczenia językowe -> Polish
Kernel -> 9.5.0 Voodoo Kernel
Graphic Drivers -> NVDarwin 512mb
Chipset Driver -> Intel ICH10 SATA Support
Audio Driver -> ALC888
Ethernet Drivers -> Intel Pro 100/VE
Wirelles Drivers -> Chciałem po instalacji z płytki, bo mam drivery na Maca (karta była podpięta podczas instalacji)
I to wszystko. Więc po konfiguracji kończy sie niebieskim ekranem, a jak wstukuje coklwiek to jest takie "puk" -> Chyba standardowy dźwięk Mac, jak tylda w Windows.
Pozdrawiam.
PS. Mam jeszcze zintegrowaną kartę graficzną na płycie głównej, więc mogę wyjąć GF'a 8600GT i spróbować zainstalować to na Intelowskiej integrze.
MateuSzzzzz, Przeczytaj podstawy:
http://forum.osx86.org.pl...czac-vt1023.htm
I instaluj z minimalną ilością fix'ów. iPC ma wiele sterowników, niestety wiele z nich też nie działa jak powinno. Jak system wstanie to na spokojnie zainstalujesz sobie sam resztę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.