Wysłany: 2009-04-06, 00:14 Ot i taka ciekawostka !!!!!! Dell Inspiron 1720
witam
Jakiś czas temu nabyłem okazyjnie laptop Dell Inspiron 1720 i śmiało mogę powiedzieć ze Polecam wszystskim ten komputer jeśli chcą mieć zainstolwany system z Apple!!
Ciekawostka jest to TUTAJ ze system wstaje po zainstalowaniu Retaila metodą 314TiR + combo update 10.5.6 bez podmiany żadnych kextów trzeba tylko dograć bootloader np Chameleon !!!
oczywiście pożniejsza modyfikacja jest potrzebna bo nie działa jak należy ale.....
jego wnetrze to u mnie bynajmniej :
proc intel core due 1,8
ram 2 gb 667
grafika ge-force 8600gt
muza sygmatel 9205
lan broadcom
wifi broadcom
kamera wbudowana - dziala natywnie ichat i photobooth bez problemu
hej mam prosbe, czy moglbys podac linki do tej edycji i opisu 314tir,
tez posiadam inspirona na intelu tylko grafa X1400, jestem zielony w temacie, probowalem juz dwie dystrybucje lecz bez rezultatu. Najdalej doszedlem stosujac dystrybucje JaS'a, po instalacji nastepuje restart, widze szary ekran i jablko a potem ciemnosc i koniec. Wnioskuje ze chodzi o stery do grafy. Moge liczyc na Twoja pomoc ?
Pomógł: 233 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4437 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-22, 23:33
Co masz na myśli jako edycję? Jeśli chodzi Ci o dystrybucję XxX to podawanie takich linków jest na tym forum zabronione. Jeśli chodzi o retaila, to jest to oryginalny system MacOS, który kupuje się w sklepie. Tutorial 314TeR jest przyklejony na forum... więc poczytaj najpierw forum
scg32 - jednak w przypadku laptopa brak Sleep jednak nieco boli. Też mam (właściwie to ma żona ) lapka na 965 tyle, że G i też wszystko pięknie działa poza Sleep.
Próbowałeś fixa do USB by slice? W parze z OpenHaltRestart czasem pomaga na takie bolączki.
scg32 - jednak w przypadku laptopa brak Sleep jednak nieco boli. Też mam (właściwie to ma żona ) lapka na 965 tyle, że G i też wszystko pięknie działa poza Sleep.
Próbowałeś fixa do USB by slice? W parze z OpenHaltRestart czasem pomaga na takie bolączki.
generalnie cos tam probowalem ale tak jak mowie sleep to dla mnie nie problem wazne jest dla mnie ze dziala mi to stabilnie i ze wszystkie applikacje dzialaja jak nalezy
w zasadzie obcych kextow u mnie jak na lekarstwo
tylko voodoops2 i voodoohda teraz nowy wynalazek netkasa i oczywiscie dsdt
pozdrawiam
_________________ Dell Inspiron 1720 - Snow 10.6.5 and Snow Server 10.6.5
korci mnie :) tylko mysle ze to jest dosc trudny problem
co zauwazylem to to ze dziala sleep gdy nie ma injectora do grafiki niestsety nieche mi tak karta ruszyc na efi-stringu
probowalem roznych kextow osobiscie uwazam ze problem ze sleep jest spowodowany rowniez prze tak zwany media direct czy jak to tam zwal:):)
otoz mozna uruchomic dwoma przyciskami albo tym media albo normalnym startem gdy uruchomie przez ten media to nie moge wylaczyc kompa musze wyciagac baterie :)
czytalem ostatnio o sposobie jakby podwojnego uruchomiania czyli jednym przyciskiem uruchamiam winde a drugim leosia nie jest to trudne
ciekawostka jest to ze po snow sleep dziala bez problemu ale tylko po 64 bit ale tam znow nie mam grafiki poniewaz efi-string mi nie rusza wogole
poprostu za duzo rzezczy jest przeciwko dzialaniu tego sleep u mnie
pozdrawiam
_________________ Dell Inspiron 1720 - Snow 10.6.5 and Snow Server 10.6.5
Moze kumple od Inspirona zechcieliby mnie jeszcze troche podratowac ? Grafika dziala, lecz dalej utknalem w momencie wpisywania hasla w formularzu apple. Problem opisalem tutaj: http://www.insanelymac.co...1entry1237771
Mnie korci, ale zupełnie nie mam pojęcia jak się za to zabierać. Może jakaś wskazówka?
Kupcie MacBook'a
...żartowałem...
Najczęstszym powodem braku sleep są problemu z USB a dokładnie z jakimiś trybami EHCI i/lub UHCI... próbowaliście np EHCISleepEnabler.kext lub jakoś podobnie się nazywał...
Czyściliście chociaż patcherem fassl'a tabele DSDT z błędów i ostrzeżeń?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.