Witam... pierwszy post i pierwszy problem ...
Prosiłbym o pomoc w Customize dla laptopa VAIO VGN-FZ240E
próbuje z dwoma dystrubucjami
iAtkos - Still waiting for root Device
iDeneb - Package 0 didn't get an HPET
tak w skrócie...
Processor
Type: Intel® Core™ 2 Duo Processor T7250
Speed: 2GHz
Front Side Bus Speed: 800MHz
L2 Cache: 2MB Advanced Smart Cache
Technology: Intel® Centrino® Duo Processor
Technology
Graphics
Processor: Mobile Intel® Graphics Media
Accelerator X3100
Video RAM: 358MB Total Available Graphics
Memory
Chipset: Mobile Intel® GM965 Express Chipset
Interface: VGA and S-Video Out with Smart
Display Sensor
Spróbuj podać parametr cpu=1 przy starcie płyty z instalatorem. Z grafika nie powinno być problemów. Co do reszty komponentów musisz poszukać, bo nie jestem pewny. Jak się nie uda to pozostaje próba z inną dystrybucją... To cpu=1 dotyczy hpet. Still waiting to problem sterownika ata/sata dla dvd/dysku. Zobacz w biosie, czy są ustawiena dla ahci.
_________________ 10.6.1 on: Gigabyte P35C S3 - Core 2 QUAD Q6600 - AHCI - HD2600PRO 512mb - GFX w/o qe/ci
10.5 BOX + 10.5.6 Combo on: Acer, GM965 (x3100), ICH8 10.6.1 on: Asus p6t deluxe X58, i7, GF260
Dzięki za zainteresowanie...
jak na razie wygląda to tak ... i Atkos-> nie mam możliwości zmian żadnych ustawień w BIOS tylko czas systemowy lub kolejność bootowania, więc narazie chyba ta dystrybucja idzie na półkę...
iDeneb - wyczytałem wczoraj, aby wykasować AppleIntelCPUPowerManagement.kext pozbyłem się go - przy rozruchu przechodzi dalej, ale pojawia się "biały ekran z niebieskimi paskami"* w miedzy czasie próbowałem kilka rożnych ustawień CUSTOMIZE... bez rezultatu...będę jeszcze próbował z tym parametrem cpu=1 poza tym jakieś inne sugestie?! ah... jeśli chodzi o kolejne dystrybucje?! to lepiej inna czy np nowszego Ideneba (1.4)?!
Takie pasy w grafie x3100 to miałem przy nowych sterownikach. Może tryb "awaryjny" żeby uruchomić w VESA? Uruchamiasz z parametrem -x
_________________ Toshiba A200-1MY T7250, 965M, X3100, ALC268, RTL8101, 3945ABG, 160GB HDD, 2.5GB RAM - Znowu trup!
Leo 10.5.5
X3100 QE CI - OK
LAN - OK
ALC268 - OK
WiFi Belkin USB - OK
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.