Właśnie to odkryłem, że przez jakieś przeoczenie zamiast 10.6 postawiłem 10.5. Przeinstalowałem system i zrobiłem dokładnie jak trzeba i ... zatrzymuje mi się na ACPI_SMC_PlatformPlugin::registerLPCDriver - WARNING - LPC device initialization failed: C-state power managment not initialized
_________________ Acer Aspire 5720z
iPC 10.5.6 update to 10.5.8 Vanila 9.8.0
Asus P5QLD PRO | C2D e8500 | 4GB RAM | Nvidia 9600gt |
ideneb10.5.8 LiteEd. + Retail 10.6.0 + jakiś windows
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-26, 22:35
oswaldini napisał/a:
Poprawke LPC zaimplementowalem do DSDT ! Kurde nie jestem znowu u siebie i nie mam jak sprawdzić tego DSDT
Niestety sama poprawka nie zawsze wystarcza - ta jest OK, jak widać po listingu PCI (dokładnie o to chodziło Ampersky )
Potrzebna jest jeszcze identyfikacja jako MacPro 3,1 w smbios.plist. No i chęć do współpracy ze strony Biosu. Trzeba posprawdzać wszelkie ustawienia związane ze ACPI/SpeedStep'em/C-States itp...
Jeśli zaskoczy to lux, a jeśli nie, to pozostaje sprawdzenie jak wygląda SSDT pokombinować. W ostateczności trzeba ręczne wpisanie wszystkiego do sekcji _PR (vide wątek o moim P5B-V).
Tak czy inaczej, to już robota dla właściciela, bo ciężko to wszystko robić na odległość.
laborman napisał/a:
Kurde co jest. Pisałem pod screenem o fakescm a teraz pokazuje, że wyskoczyłem z tym fakesmc jak oszołom. Damn
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.