Witam,
Napoczatku dodam, ze wszystko dziala ok nie mam z niczym problemow oprocz czestych zawieszen systemu. Problem objawia sie co 30min. Wystepuje to przy roznych operacjach.
Wszystko o moim sprzecie i systemie jest w sygnaturze. Zainstalowane rzeczy w systemie:
Kernel: Vanilla 9.8.0
Drivers: Audio: VoodooHDA
Chipset: ICHx Fixed
Network: Ethernet: Apple Yukon2
Video: NVDarvin 768MB i GT200
Fix:
CPUS=1_FIX
iDeneb x86 Essential Patches:
ApplePS2 OLD
Powiedzcie mi czy brakuje mi jakiegos fixa czy co? Bo juz nie mam cierpliwosci ;p
[ Komentarz dodany przez: 314TeR: 2009-11-23, 21:27 ]
Poprawiłem temat wątku na lepiej oddający zawartość.
P5W działa idealnie stabilnie... więc zwiech nie powinno być żadnych... jeśli są to wina niestety dystrybucji...
Co do uwag:
1. Jeśli możesz, to pozbądź się urządzeń PS/2, z nimi są wiecznie kłopoty pod OS X'em. Jeśli już musisz, to polecam VoodooPS2...
2. CPUS=1_FIX - to jest absolutnie zbędne... wszystkie oryginalne BIOS'y nie mają aliasów CPU i można używać OS X'a bez tych łatek.
3. Karta sieciowa - nie instaluj żadnych fixów, ta sieciówka jest wspierana OTB.
4. Do Viedo uważam że najlepsze jest najnowsze PC_EFI i jego metoda odpalenia VGA z com.apple.Boot.plist.
PS w mojej stopce jest link do tutoriala instalacji retail'a, jak pewnie się domyślasz testowanego na P5W, jak z niego skorzystasz, to otrzymasz niemal idealny system OS X... Idealny będzie jak skończę prace nad dedykowanym kextem do P5W (prace już trwają), oraz zakończę walkę z poprawkami do DSDT.
2. CPUS=1_FIX - to jest absolutnie zbędne... wszystkie oryginalne BIOS'y nie mają aliasów CPU i można używać OS X'a bez tych łatek.
Na początku bez tego os x startował lecz tylko do jabłka, potem zrobiłem reinstalkę doinstalowałem kexa grafiki i zaczął mi się resetować komp przed botowaniem systemu, doinstalowałem cpus i restartowanie minęło
Znajdź i włącz w BIOS'ie funkcję:
Execute disabe bit o przełącz na Enable.
Nie chodzi przypadkiem o Execute disable function? Bo bit nie mam.
System przestal sie wieszac, lecz zrobilem reinstalke i postawilem na kernelu voodoo + odpowiednie kexy, ale nie wiem czemu na voodoo jest ok a na vanilli jest zle. Musze zainstalowac tak jak mowisz czystego retail'a i skonfiguraowac po swojemu, ale czekam na twojego dedykowanego kexa. Ale zauwazylem ze problemy znikly glownie gdy zmienilem mysz z logitech mx revolution na apple mighty mouse. Nie wiem czy ma to cos wspolnego ale teraz jest ok ;p Zobaczymy co z tym dyskiem? Ale dziwne bo mam 1 partycje tylko z mac osem i wywala ten blad.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.