Witam... Mam takie pytanie a mianowicie, zainstalowałem iATKOS'a v7 (Leo) na następującej konfiguracji :
1. MSI MS-6799
2. Intel Celeron 2.4Ghz SEE2 (Oczywiście bez SEE3)
3. VIA VT8237
4. VIA Bus Master IDE
5. GeForce FX5200
6. Dźwięk narazie nieistotny
7. VIA Rhine II Fast Enthernet
8. Brak
9. Napęd LITE-ON pod ATAPI, Dysk Segate 40GB pod ATA
10. Mysz USB, Klawiatura PS2
I po zainstalowaniu, strasznie się zacina... Do instalacji wybrałem tylko najpotrzebniejsze minimum - Voodoo Kernel 9.5.0, Voodoo PS2.kext, Chameleon'a, i kext do obsługi VIA...
Witaj w gronie mam bardzo podobny sprzęt,Możliwe że jest to wina chipsetu,lecz nie koniecznie.W tej sytuacji zainstaluj nie minimum tylko wszystkie kexty takie jak sterowniki do Geforca użyj NVinject 128mb. Procesor napewno nie jest winny.Posiadam taki sam i śmiga pięknie.
_________________ Hackintosh nr1:GA-8i848p-g | Intel Celeron 2,53 GHZ | ICH5 |80GB-Samsung ? | AC97 |Geforce FX5200 | Mouse/Keyboard:USB | Mac OS X 10.5.5 (iDeneb v3)
Piszę poprawnie po polsku!
Pomógł: 28 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Maj 2010 Posty: 621 Skąd: Kielce/Kraków
Wysłany: 2011-12-31, 17:06
hubrr napisał/a:
zainstaluj nie minimum tylko wszystkie kexty
Z całym szacunkiem, lecz jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia - milczenie jest dobrym pomysłem Za takie rady podziękujemy.
Problemem najprawdopodobniej jest tryb VESA - musisz zająć się uruchomieniem karty graficznej w pełni, jednakże zdecydowanie nie w sposób zaproponowany przez kolegę powyżej...
man_of_the_oak, mogę powiedzieć że w pewnym sensie problem solved, chociaż nie do końca... Problemem najprawdopodobniej były ustawienia biosu... Niby problem w pewnym momencie rozwiązałem, a nawet udało mi się przywrócić obsługę grafiki z 10.5.5, bo natywnie nie chciał w 10.5.7 już obsługiwać... Pytanie mam takie dość nietypowe, bo kiedy daje About this Mac, Finder całkowicie się resetuje, a po chwili wstaje i jakby nigdy nic działa dalej... Miał ktoś kiedyś taki przypadek?
_________________ Płyta Główna - MSI MS-6799, Chipset - VT8327, Procesor - Intel P4 2.4Ghz, Ram - 1Gb, Grafika - GeForce FX5200, LAN - VIA Rhine II, System 10.5.8 (iDeneb 1.6 Lite) (Voodoo Kernel 9.5.0)
Polish.pkg już wgrany, mimo to, nie dziala jak powinno... Ale w sumie moge sobie to odpuscic... Odpalilem juz chyba wszystko co na ta chwile najwazniejsze... Grafa w pelni odpalona, LAN, Dzwiek...
_________________ Płyta Główna - MSI MS-6799, Chipset - VT8327, Procesor - Intel P4 2.4Ghz, Ram - 1Gb, Grafika - GeForce FX5200, LAN - VIA Rhine II, System 10.5.8 (iDeneb 1.6 Lite) (Voodoo Kernel 9.5.0)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.