Wysłany: 2009-08-21, 15:28 Probelmy z instalacją Ipc i Ideneb na ASUS P5W DH Deluxe
Witajcie nie jestem pierwszy i napewno nie ostatni który ma takie problemy
Zacznę od sprzętu:
Płyta Asus P5W DH
Procesor e6750
karta graficzna ath hd2900
-
wersje które sprawdzałem IPC 10.5.6 universal PPF5 Final
iDeneb 1.6 10.5.8 Litle Edition.
przy Ipc system sie bootuje i gdy znika wszystko pozostaje czarny ekran i kursor myszki
w iDeneb restart zaczyna się zaraz po wybraniu -v
które kexty wybrać?
kombinuje i za każdym razem lipa.
Przepraszam, za takie laickie pytania, naprawdę próbowałem sobie poradzić sam czytając was, może ktoś jest wstanie doradzić które dokładnie kexty wybrać.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za odpowiedź
system sie bootuje i gdy znika wszystko pozostaje czarny ekran i kursor myszki
Nie wybrane lub błędnie wybrane Fixy do VGA. Spróbuj zainstalować bez fixów do VGA, potem sobie je dograsz... Najlepszy chyba będzie nowy ATY_Init.kext.
1. Jeśli nie masz, wgraj sobie ostatni dobry BIOS dla tej płyty, tzn 2504 - późniejsze miały błąd w postaci brakujących tabel SSDT.
2. Po zainstalowaniu Mac OS X, najlepiej bez fixów do ATI, spróbuj system uruchomić z parametrem -v -x - może zaskoczy w trybie "awaryjnym", jak zaskoczy dograj już wtedy ATY_Init.kext.
Zainstaluj z minimum... tylko ICHx - resztę dograsz sobie potem... ważne aby system wstał.
PS W BIOS'ie - dyski SATA na AHCI, i KONIECZNIE włącz "Execute disable bit"... jądra nie wybieraj żadnego to będziesz miał Vanille, ale zadziała jak włączysz "Execute..."
No i ruszył w trybie awaryjnym, niestety alc882 i ati hd2900 nie chodzą, mimo wielu prób instalacji kextów czy to ręcznie czy programem. Tylko tryb awaryjny rusza. Co dalej?
---
A no i nie widzi napędu DVD-rw pod sate
---------
Dziekuje za pomoc, tą co juz otrzymałem i tą w przyszłości.
Do ALC882 jak nigdy nie walczyłeś z nią, to użyj albo VoodooHDA, albo stare sprawdzone rozwiązanie z codecdumpem i patcherem tarugi w wersji 1.20 - tę ostatnią metodę wciąż używam, bo tylko w niej mam prawidłowo działające wyjścia cyfrowe.
hd2900, poszukaj ATY_Init.kext... na blogu netkasa znajdziesz... wrzuć na początek /S/L/E... jak poczytaj poradnik o instalacji kextów.
paweloko napisał/a:
DVD-rw pod sate
Nie ma opcji, musi widzieć, sam mam DVD-RW na SATA i zapasowy napęd na IDE do testów... masz włączone AHCI? w który port podpiąłeś nagrywarkę... na płycie są w sumie 3 kontrolery.
Postaram się zamieścić za chwilę tam też skompilowane DSDT.aml bez sekcji VGA, żeby każdy posiadacz P5W DH Deluxe mógł się cieszyć stabilną platformą pod OS X.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.