Wysłany: 2010-01-19, 13:11 Problem podczas uruchamiania Leoparda.
A więc przeczytałem wiele artykułów o instalacji. Wybrałem dystrybucją iDeneb 1.51. Przygotowałem dysk tak jak polecano partycja fat32, bootowalna, partycje tylko podstawowe. Dobrałem odpowiednie, myślę dla mnie kexty. Zrobiłem tak po prostu wybrałem tylko język, kernel -Vodoo potem próbowałem inny (też dla AMD jakiś na Q, ale nie pamiętam nazwy), dla chipsetu wybrałem te które są dla serii nforce bo posiadam Chipset NForce 410/430 Controller. Instalacja wg zaleceń przebiega poprawnie, wszystko na dysk jest ok. Problem jest podczas uruchamiania, w trybie -v patrzę jak ładowane są poszczególne pliki i trochę to trwa, a następnie instalator zatrzymuję się na takich oto komunikatach:
localhost MDNSResponder: Couldn't read user specified Computer Name:using default bDevice.
localhost:Couldn't read user-specified local hostname.
localhost kextd [10]" IOKitWaitQuiet timed out waiting to write kernel symbols
localhost config [37] InterfaceNamer:timed out waiting for IOkit to quiesce.
localhost configd[37]:Interface Namer: no network interfaces: could not update platform UUID
Czy ktoś może wiedzieć co jest przyczyną tych komunikatów? Po tych wiadomościach uruchamianie systemu się kończy i mogę czekać, nic się nie dzieje. Popularnego komunikatu Still waiting for root device na razie nie widziałem.
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-19, 15:32 Re: Problem podczas uruchamiania Leoparda.
misiek92 napisał/a:
Dobrałem odpowiednie, myślę dla mnie kexty.
Najwyraźniej nieodpowiednie...
misiek92 napisał/a:
Instalacja wg zaleceń przebiega poprawnie
To oznacza tylko skopiowanie plików na dysk i nie ma nic wspólngo z tym czy system powinien zadziałać na Twoim sprzęcie.
misiek92 napisał/a:
Problem jest podczas uruchamiania (...) a następnie instalator
Jak to instalator??? To problem jest z instalatorem czy z uruchomieniem systemu?
1. Wypisz porządną specyfikację komputera (najlepiej wpisz sobie też w stopkę).
2. Wypisz dokładnie wszystko do powybierałeś w opcjach.
3. Zamieść całość komunikatów z verbose mode (np. fotkę całego ekranu).
Wtedy może coś doradzimy, bo na razie nie dajesz nam szansy
Ok, już tłumaczę na czym to wszystko polega. Problem nie jest z uruchomieniem instalatora, występuję podczas uruchomienia systemu, konkretnie zatrzymuję się na jabłuszku i cały czas ładuje bez końca.
Jak widzę tekst o jabłuszku to mi się flaki przewracają. Ile można tłumaczyć by odpalać system w verbose mode? Jako forumowy szaman z fusów po herbacie, którą piłem jakieś 20 lat temu wnioskuję że jakiś kext nie ładuje się , być może to słynne still waiting, albo kext odpowiedzialny za wyświetlanie jabłuszka , może jest robaczywe .
Wybacz sarkazm, ale czasami mamy dość. Przy starcie wcisnij f8 i wpisz -v i wtedy zrób fotkę. Może coś poradzimy.
Ok, panowie rozumiem waszą frustrację, więc zamieszczam zdjęcia jeśli jakieś uwagi to można i sarkazmem (przynajmniej lepiej zrozumiem) Po kolei jak leci cały log i komunikaty w trybie -v:
Pomógł: 227 razy Wiek: 34 Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 4232 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-01-22, 17:17
Czytałem o takim błędzie w związku z AppleNForceATA.kext.
Pokombinuj jeszcze z urządzeniami na USB - odepnij wszystko i spróbuj.
A jak nie - to jak wyżej - inne distro...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.