Wysłany: 2010-07-24, 15:33 GIGABYTE GA-K8RS482M Problem z instalacją 10.5.5 na PC
Witam .
mam taki problem z instalacja leoparda 10.5.5 na PC . Botuje płytkę . Pojawia sie logo aplle i znak ładowania pod jabłuszkiem. I na jabłuszku wyskakuje taki znaczek przekreślony ( kółeczko) . uruchomiłem konsole i wpisałem -v i pokazuje tu screna .
M moim biosie nie ma opcji by przestawić dysk w tryb AHCI . Przekopałem cały bios i nic
Napęd mam pod ATA i Twardziela tez pod ATA podłączone taśmą IDE
mój sprzęt :
CPU - AMD Sempron 3000+
MOBO - GIGABYTE GA-K8RS482M
GPU - ATi X1600 PRO ASUS 256MB DDR2
RAM - Samsung M3 DDR SDRAM 512
HDD - WD 80 GB
OS - Windows 7 Ultimate
eider Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 105
Wysłany: 2010-07-24, 21:47
Cytat:
I na jabłuszku wyskakuje taki znaczek przekreślony
Still waiting for root device - brak obsługi chipsetu, szkoda tylko, że jestes taki niecierpliwy, że nie poczekałeś aż się w kosnoli pojawi. Po dalsze informacje odsyłam do poradnika o nazwie identycznej jak błąd, który Cię dręczy.
PS. Wogóle to 10.5.5 to juz jest stary, i nawet nie wiemy jakiej dystrybucji używałeś...
Pomógł: 108 razy Wiek: 15 Dołączył: 12 Gru 2009 Posty: 1505 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-24, 22:28
Cytat:
i nic z tego nie rozumiem
A my nie nauczymy się za ciebie podstaw. Przeczytaj ten poradnik - Jak zacząć? jeżeli go jeszcze nie przeczytałeś. Są tam opisane wszystkie podstawowe rzeczy które są potrzebne na start, jeżeli tego nie zrozumiesz, czytaj do skutku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.