Problemem jest chipset... jak pewnie wiesz do niedawna w maczkach nie było w ogóle chipsetów nvidia - a i ich obsługi, jak i obsługi procesorów AMD.
Podchodźcie to instalacji OS X na PC obiektywnie... to jest system zaprojektowany wyłącznie na Mac'i a nie KAŻDY PC... chwała paru zapaleńcom że udało im się okiełznać i przystosować ten system aby dał się zainstalować na PC... ale zawsze trzeba pamiętać, im komputer mniej zgodny z komponentami używanymi przez Apple, to mniejsza szansa na powodzenie instalacji i nakład pracy w uruchomienie rośnie wykładniczo.
nie jestem w temacie ale napisz jakie distro uzywasz jaki masz sprzęt,komponety komputera oraz z czym masz dokładnie problem to postaramy sie tobie pomoc
mi mac osx pod PC działa wszystko to czego chcę (patrz mój podpis), pomimo ze mam 3 letniego kompa już
_________________ 10.8 ML
10.7.4 retail 64 bit Chameleon DSDT|Celeron DualCore E1400 (vanila kernel outof box)|Gigabyte GA-EP41-UD3L -Audio ALC888|AudioUSB SWEEX SC004(outof box)|LAN RTL8111 (kext+EFIString)|GeForce 9400GT (EFIString)
Informacje nowości newsy ze świata Hackintosh.Video, poradniki, niezbędne pliki instalacyjne.Więcej na http://forum.osx86.org.pl...t1978.htm#19481
Dajcie sobie spokój...
velchinaski, to Ty chcesz pomoc otrzymać, a nie ktoś Ci ją chce dać na siłę... pomóż więc innym i ułatw im zadanie...
powstrzymajcie się też z docinkami, to dotyczy też gadowsk, one nic nie wnoszą do tematu.
Asus P5Q Deluxe chipset P45
Intel Q9550
8GB Geil Ultra
Nvidia GF8800GT
Creative X-Fi XM
dyski SATA
nagrywarka LG SATA
Obecne proby koncza sie fiaskiem (ustawienia na IDE, wylaczone audio i fireware z plyty). Instalacja resetuje sie po sekundzie od zbootowania z plyty.
Probowalem z iPC i iDenebem. Efekt ten sam. iDeneb probuje wystartowac pod vmware, partycjonuje, instaluje system, ale o resecie zaczyna wszystko od nowa.
rlego, 100% szansa... oprócz Soundblastera... poczytaj na forum i poszukaj gdzie znaleźć znaleźć zmodyfikowaną wersję BIOS'u do tej płyty... bo to powoduje że system nie chce się uruchomić.
PS - Dyski na AHCI... SB na śmietnik, start instalacji z nagrywarki SATA i zapamiętaj zmień BIOS na kompatybilny z OS X... inaczej nic nie zdziałasz.
jakie to proste vmware ruszyl po wylaczeniu karty dzwiekowej. Jednak z tym creativem rozstawac mi sie nie chce, karta porzadna. Na razie poprzestane na maszynie virtualnej, w niemym wydaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.