Wysłany: 2010-05-26, 22:52 Problem z montowaniem dmg dell mini po instalacji z Retail
Witam ,
posiadam dell mini 9 standardowa konfiguracja atom 1.6 / 1gb ram / 32gb ssd . zachcialo mi sie instalacji os x jako ze jestem mac userem od jakiegos czasu postanowailem zjablkowac ten della bo po zakupie okazalo sie ze to idealny model do tego typu przerobek . posiadam oryginalna plytke z systemem 10.5 wiec zorbilem partycje na zew hdd - tam zorbilem kopie plyty -spreparowalem cala partcje aplikacja Netbook Boot Maker, i ku mojemu zdziwieniu system zaisntowal sie pieknie, za drugim razem dopiero co prawda ale poszlo bez problemu 1 wrazenie super system troche dlugo wstaje ale pozniej burza chcialem zaopatrzec swiezutki system w kilka niezbednych aplikacji , sciagnalem wiec kilka dmg z neta i ku mojemu zdziwieniu samo sciagnie przebiga ok ale przygotowanie do montowania obrazu ktory wazy 8 mb trwa okolo 2 minut po czym komunikat nie udalo sie zamontowac . jak sprobuje zamontowac jescze raz to komunikat sie powtarza albo nic sie nie dzieje . Czytalem o podmianie seatbelt.kext , ale szczerze mowiac nie mam pojecia czy mnie to dotyczy bo nie modyfikowalem osx tylko zainstalowalem system z orygianlej plyty apple , czy w takim razie musze cos zrobic z system zeby to dzialalo poprawnie ??
gdyby tego wszystkiego bylo malo chcialem przetestowac mozliwosc, o ktorej przeczytalem na jakims forum , ze warto sprobowac sciagnac *.dmg na macu wrzucic go na pendrive i odpalic na dellu , ku mojemu zdziwieniu dell nie widzi ani pendriva , ani ipoda nic - po prostu porazka a przeciez caly system postawiony z hdd usb . w akcie desperacji zaczalem podlaczac wszystko co mialem pod reka 2 x ipod nic , 1 x mp3 sony nic , czytnik kart usb - swieci power , wkladam karte swieci dioda access czyli wszystko normalnie ale niestety nie widac karty, nokia e51 pokazuje wybor transfer danych lub nokia pc suite ale w przy zadnej z opcji nic sie nie dzieje . sprawidzilem wszystkie 3 porty usb . jednak najdziwniejsze jest to ze karta sd wlazona bezposrednio do wbudowanego czytnika rozpoznawana jest od razu
Czekam na propozycje kolegow
Linki podajemy w formie CODE. Proszę przeczytać regulamin!
Którą wersję 10.5.x posiadasz? jakie kexty instalowałeś, czy podmieniałeś jądro na inne, jeśli tak to na jakie. Czy przygotowałeś sobie DSDT.aml pod swój sprzęt?
mam oryginalny nosnik mac os x v10.5 RETAIL i z tego co czytalem na temat isnatalcji os x na deluu wszystko powinno dzialac zaraz po instalacji . Jesli chodzi o jakie kolwiek zmiany nic niestety nie robilem - to moj 1 hackintosh - jestem uzytkownikiem oryginalnego maca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Forum użytkowników Mac OS X na PC. Co to jest Hackintosh. Instalacja Mac OS X na PC z płyty Retail. Instalacja i opisy dystrybucji iDeneb, iPC, Kalyway, Leo4ALL, iAtkos.